Hej,
Ska köpa en tigersåg och undrar om någon har en bra att rekommendera.
Jag kommer inte använda den jättemycket men jag vill inte köpa en billig typ Biltema.
Har läst alla trådar jag hittat och det jag vill ha är:
Verktygslös sågbladsbyte
Pendling
Reglerbar hastighet
Bladet går att vända 180°

Pris max 1800:-

Vad tror ni om denna:
http://www.toolstop.co.uk/?q=gsa+900e
 
Faktum är att den kravspecen stämmer precis in på AEG US900XE, som Bauhaus (åtminstone i Uddevalla) säljer för 1600. Jag köpte en sån, men jag har inte använt den så jag kan tyvärr inte lämna nån rescension. Jag har heller ingen erfarehet av tigersågar i övrigt, jag rekommenderar dig bara att titta på den sågen eftersom den stämmer så bra på dina krav, och att Bauhaus kanske finns i ditt närområde?

En nackdel är att slaglängden är kortare än många andra sågar.

http://www.aeg-powertools.eu/product/detail/woodworking/reciprocating-saws/us-900-xe-us900xe
 
I de tester jag har hittat, så brukar Makita 3070 hamna i toppskiktet. Den ligger lite över din budget, men lillebror 3060 passar både budget kravspecen. Skillnaden är att lillebror saknar anti-vibrations funktionen. Efter att ha sågat mycket med min Flex tigersåg, så skulle jag välja en med anti-vibration om min någonsin går sönder så att jag kan motivera en ny.
 
Gör bara inte som jag och köp en AEG US1300XE tigersåg utan pendling. Den skakar duktigt och när den hugger fast i något vinner den varje gång över mig. Aj!
 
Kan tipsa om att Bauhaus har just AEG US900XEpå erbjudande den här veckan såg jag, 1360kr typ, Har inte testat sågen, men ser ju prisvärt ut på pappret för "märkessåg" med pendling om man inte har några krav i övrigt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.