Skall sätta in ett FTX aggreagat i sidoutrymmet på den inredda vinden. Vill ha minsta möjliga ljud och fått olika förlag på hur man får minsta ljud från aggregatet.

-Ställa aggragatet på en markskiva
-Ställa aggregatet på gummikuddar
-Göra en betonggjutning på bjälklaget och ställa aggregatet på den

Vilket är rätt?
 
Det beror nog helt på hur bjälklag och reglar är byggt, klart att ljud kan vandra med dessa men samtidigt så är det flesta aggregat väldigt tysta när det gäller vibrationer.
Gummimatta eller vibrationsdämpare(fötter) är att rekommendera för att eliminera en hel del och sen inte övervarva fläkten i onödan utan endast köra på lägsta fart där du kan precis få ut flödena du behöver.
Vissa kör aggregatet på hög fart och stryper sedan donen ordentligt vilket är fel och kan orsaka mer vibrationer än nödvändigt.
 
Entreprenören är inne på att gjuta ovan reglar och spånskiva. Känns inte rätt tycker jag? Vibrationsdämpare borde vara bättre.
 
Ställ aggregatet på en eller två markskivor för vibbrationsdämpning mot stommen. Om du är rädd för direktljud från aggregatet så bygg en hel eller delar av en låda av gips mot omgivningen.

Har hört talas om många olika förslag på att ställa aggregat att gjuta en kaka måste jag erkänna inte var där där innan...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.