Hej!
Som rubriken säger så har vi upptäckt att det saknas avluftare till vårt avlopp i vårt nyköpta hus. Korkat att inte se det under vår besiktning av huset. Men gjort är gjort! Det kluckar lite i vasken i köket annars inga andra problem. Luktar inte illa eller så.
Vad göra? Vad kan hända?
Anna
 
hade ni ingen avluftning skulle ni ha mest problem på toan - stora mängder vatten skickas iväg och vattenlöset töms.
 
Det är bara att sätta en liten vaccuum-ventil på diskbänksavloppet eller under handfatet på toa, så har ni det löst. Beställ från rinkabyror.se eller sigro.se (Eller köp på närmsta vvs-butik...)
 
har ni enskilt eller kommunalt avlopp
 
Tack för snabba svar!
Vi har kommunalt avlopp.......
 
Det är inte säkert att ni behöver avluftning. Beror mycket på hur systemet är konstruerat.
 
Lobo69 skrev:
Det är inte säkert att ni behöver avluftning. Beror mycket på hur systemet är konstruerat.
Håller med.
Är det ett enplanshus med vanliga 110 stammar så tror jag det funkar utmärkt utan avluftning.
 
Inget enplanshus, 1 1/2 plan med källare........ Pratat med en rörmokare, så länge vi inte har några problem så e det ju lugnt. Han hade inte heller ngn avluftare........
 
Hur gammalt är huset. Förr lade man DIN 150 rör som bottenavlopp och då var det ofta onödigt med avluftning. Beror dock även på övrig rördragning i huset om det är nödvändigt. Felet många gör när de byter rör är att de lägger 110 plast när systemet är gjort för DIN 150. Är inte helt ovanligt att det kan uppstå problem. Man tänker inte på att hela systemet är en enhet och ändrar man i en del så kan det återverka på andra delar.
 
Huset är från -36. Har funnits luftare, men den är kapad. Bara en stump kvar på taket, som nu också försvinner under takrenoveringen.
Det enda "problem" vi har är att det kluckar i köksvasken. Där kommer vi förmodligen sätta en ventil. Fast ärligt talat så har man ju vant sig vid det där ljudet som uppkommer i några sekunder.......;)
 
Men om de kapat av den så kanske det sitter en vacuum ventil någonstans lite dold.
 
Hrm, lite väl dolt isf....... Har letat som en tosing!
 
Jag har också ett hus från -36. På ÖV satt det i det gamla badrummet en vakumventil. När vi nu renoverat och byggt om så rationaliserade vi bort avluftningen och höll tummarna. Det fungerar alldeles utmärkt. Det enda vi märker är att vattnet i golvbrunnarna på sitter på samma stam gungar lite vi spolar i toan. Annars inget.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.