Vi har köpt en tomt av Trelleborgs kommun. I avtalet och all info vi läst igenom så har det stått, något luddigt, att köpeskillingen för tomt ska betalas tillträdesdagen eller senast 1 månad efter tillträdesdatum.

Tillträdes datum är i slutet av augusti, men nu har vi fått en faktura på hela tomtbeloppet som tydligen ska betalas innan månadens slut (mars).

Är det någon som vet om de (Trelleborgs kommun) har rätt att göra så här? Känns ju aningen märkligt när vi inte har tillträdesdatum förrän i augusti.

Känns lite som att köpa ett hus och sen inte få flytta in förrän tre månader senare eller som att betala för en ny bil men du får inte börja köra den förrän den har levererats 3 månader senare.

Även om det inte rör sig om några stora slantar så känns jäkligt onödigt att betala ränta på "tomt lånet" tre månader mer än man ska behöva.

Tacksam för svar
 
Nej, handpenning skaall erläggas vid kontraktsskrivning. Slutbetalning görs enligt kontraktet. Men det normala är vid tillträde, vilket även ert avtal stipulerar.
 
Kan du inte ringa och fråga? Om det har stått att ni ska betala senare i avtalet så borde ju det gälla. Det kanske är ett misstag?
 
Har inte fått tag i dem ännu. Tänkte att jag lägger ut en tråd här för att få lite åsikter och synpunkter.
 
håller med marlen,tomtköp eller hus köp ( begagnat) så är det handpenning vid kontrakt och slutsumman vid överlåtelsen.
så ring till kommunen det låter som ett fel
 
Har nu fått tag i kommun. De hade tabbat sig... betalning först vid tillträde!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.