Hejsan

Min fru och jag har anlitat en golvslipare för att slipa och lacka om vårt parketgolv i vardagsrummet. Tyvärr så har vi tre huvudsakliga anmärkningar på jobbet som gjorts. Tyvärr har vi inga bilder att skicka med idag, men vi kan förhoppningsvis återkomma med bilder.
  1. Den första är att det går slipränder längs golvet på några ställen. En av slipränderna, som också är den grövsta, är av sådan art att det inte går att möblera för på något sätt.
  2. Den andra är att de finns smuts och lackklumpar i lacken. Något härstrå, lite sand, en vaxklump md mera.
  3. Den tredje och mest störande anmärkningen är att längs väggarna så har inte den gamla lacken försvunnit helt (vilket den har gjort från övriga golvet). Enligt golvsliparen beror detta på att det är olika tryck i handslipmaskinen man (han) använde och den stora maskinen man använder för de öppna golvytorna. Enligt honom så är det helt enkelt så att olika effekt och olika tyngd mellan de olika maskinerna gör att man inte kan slipa golvet på kanterna lika bra som golvets öppna utor.

Själv kan jag inte mycket om ämnet men jag kan inte komma på att jag har sett ett golv som har gammal lack kvar i kanterna utan både min fru och jag lutar åt att det är en efterhandskonstruktion av en pressad golvslipare när kund och chef undrar vad som har hänt.

Självklart är allt vitt med rot-avdrag m.m. Inget är betalt ännu.

Chefen på bolaget är snickare och är inte någon golvspecialist och de verkar bara ha en golvslipare, som ska ha mångårig erfarenhet av yrket.

Med tanke på att golvsliparen säger att det är omöjligt så funderar vi på om vi borde ta in en tredje part som kan kontrollera och eventuellt ta över golvslipningen..

Tacksam för alla kommentarer!

/Taher
 
Hur bör jag gå tillväga för att hitta en skicklig (yrkesverksam) golvslipare för att agera som tredje part i frågan?
Är det tillåtet att fråga efter en sådan person här eller bör jag göra det annorstädes?

/Taher
 
Ingen av de punkter du radat upp är något du skall acceptera. Du bör naturligtvis reklamera jobbet och bestrida fakturan tills dess att arbetet är slutfört på ett fackmannamässigt sätt.

Ang. slipningen längs väggarna är det rent skitsnack att det inte går att få bort den tidigare lacken. Det är ju inte ditt problem om hantverkaren har undermåliga verktyg eller kanske t.o.m. är lite lat. Du har ju beställt en slipning av ett helt golv, inte delmängder av golvet (baserat på vad hantverkaren och hans maskiner klarar av).

Du kan självklart ta in en annan firma som "tredje part", men det är ju inte säkert att du får tillbaka de pengar detta kostar.

Börja först med att dokumentera de brister som finns nu och ta sedan upp detta med den som är ansvarig för företaget, samt gör klart att du ämnar bestrida eventuella fakturor fram till dess att arbetet är slutfört på ett fackmannamässigt vis.
 
Redigerat:
Tack för ditt snabba svar!

Känns skönt att ha lite uppbackning när man funderar på att bestrida en faktura på grund av undermålig kvalitet i leveransen.

Vi kommer att ta lite bilder ikväll och lägga upp dem dels så att vi har det dokumenterat men också som referens för andra som kanske hamnar i en liknande situation.

/Taher
 
S
det ska ju se snyggt ut. brukar alltid kolla själv och med ägare av golvet om dom är nöjda. ingen betalning för extra arbetet
 
Ett argument som golvsliparen oförde fram var att lacken kom upp i efterhand. Att det inte syntes någon lack när han slipade, men att det har kommit fram i efter att den nya lacken lagts på.

Finns det någon möjlighet att det kan vara så?

/Taher
 
Taher skrev:
Ett argument som golvsliparen oförde fram var att lacken kom upp i efterhand. Att det inte syntes någon lack när han slipade, men att det har kommit fram i efter att den nya lacken lagts på.

Finns det någon möjlighet att det kan vara så?

/Taher
Säkert kan det vara så. En slipad/uppruggad lack-rest kan säkert vara mycket svårupptäckt. När ny lack läggs på skiljer sig reaktionen mellan friskt trä och lack-resten. Oavsett: Det finns ingen anledning för dig att ge dig in i detta: Prata enbart slutresultat: Du vill ha ett fint slipat och lackat golv. Har du det? Om nej, bestrid.
 
Ja du... I mina ögon verkar det onekligen som att golvsliparen slarvat med slipningen.

Bara att göra om och göra rätt. Har du visat bilderna för den ansvarige på företaget?
 
Hej, jobbet är inte godkänt, vänd er till GBR där finner ni besiktningsmän för ert ärende
 
Den ansvarige har sett resultatet på plats och han verkade inte nöjd. Dock så är han snickare och inte golvslipare. Hans golvslipare sa att det inte går att göra bättre än så vilket sätter den ansvarige och oss i en dålig position i och med att antingen får han göra om (och har golvsliparen har då incitament att göra ett dåligt jobb för att bevisa att det inte gick) eller så får han lämna över till någon annan.. Dock så har jag fortfarande förtroende för chefen då snickeriarbetena som han har utfört är bra och målningen som han ansvarar för (i ett annat rum) också är bra.

Vi får se hur det går i diskussionen idag. Oavsett vilket så kommer vi inte att acceptera nuvarande nivå på slipningen utan antingen så löser dem det eller så tar vi in någon annan.

Lite fler bilder på andra fel. Lack-klumpen som jag fotat är den största så den är inte typisk för de andra mindre felen, men ändå..

http://taher.se/?attachment_id=90
http://taher.se/?attachment_id=92
http://taher.se/?attachment_id=93

Revan är bra mycket längre än vad den ser ut att vara på bilden samt att den syns mer än på bilden..
 
Redigerat:
Vadå?

Säger han att det inte går att göra bättre? Finns det lack kvar är det väl ganska uppenbart att slipningen går att göra bättre? Det borde väl till och med snickaren (chefen) förstå?

Ang. lackklumpen går även det att göra bättre. Det är extremt viktigt att all skit och damm tas bort innan man lackar och det är väl ganska troligt att golvsliparen slarvat även med detta.

Möjligtvis kan det vara så att golvsliparen inte klarar av att göra det bättre, men det är inte samma sak som att en kunnig golvslipare inte klarar av att göra det bättre.
 
Redigerat:
Jag tror att snickaren är på det klara med att det går att göra bättre men att han inte ville sätta sin kille på plats inför oss. Återkommer när vi har haft dagens samtal med chefen..
 
Anlita en jurist!!
 
ninjaholger skrev:
Anlita en jurist!!
Varför skall TS anlita en jurist i detta läge?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.