hej!

en gammal fundering på att överta en gård som tillhört en numera bortgången släkting har aktualiserats. det är ett 50-talshus med två lador. ett mer sk gammalt uthus och en stor lada som är funktionell.

problemet är att med lite mark och dessa byggnader går det rätt skruttiga och fula bostadshuset på ca 2 milj. huset behöver helrenoveras och byggas ut samt exteriören behöver piffas, sannolikt med hjälp av arkitekt pga en enorm källare och inbyggt garage.

funderingen gäller om någon har erfarenhet av att bygga till och osynliggöra en källare som delvis befinner sig ovan jord och få detta till ngt snyggt och trivsamt samt funktionellt. förstår att detta är en mkt bred fråga och att kanske en arkitekt bör konsulteras. funderingen är om det kan vara lönsamt eller överhuvudtaget möjligt. alternativet är att riva och bygga nytt.
 
Parkera bilen i uthuset och gör spa i källaren med rejäla fönster i stället !
 
Arkitekt tanken är precis rätt för det enda sättet att fixa ett gamalt hus är att se vad som går att behålla och vad som måste ändras..och du vill ju inte leva som på 50 talet eller?
 
spa var en ide att fundera på. kanske det kanske. tack för den tanken. parkera finns gott om plats för :)

har dels varit fult, stort och opraktiskt med en så stor källare men vi har också tänkt på det med fukt i huset, vill ju inte bygga in en fuktig källare i ett fö fixat hus. ett våtutrymme kanske är en strålande idé.

och svar två så är nog arkitekt en nödvändighet. gäller bara att hitta en bra som har den stil vi tycker om
och kanske iaf se om de tycker det är värt att fundera på.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.