Hej!
matforshockey.se är på gång att sätta upp ett LAN vid hockeyrinken. Vi kommer bla mäta utetemperaturen. Mätvärdena vill vi presentera på hemsidan som ligger hos one.com.
Troligtvis sätter vi upp en liten win-PC (gammal) som loggar tempsensorn.
Vi är en liten förening med begränsad ekonomi.
Vi vet inte hur vi får värdena till hemsidan - Joomla 1.6?

Tacksam för svar!

Matfors Hockey - Anders
 
Tja, först och främst så måste ni ju få mätvärdena till webbhotellet. Enklast är nog ett scheldulerat ftp-job?. När ni väl har loggfilen på webbhotellet så är det nog enklast att knåpa ihop ett en php sida som läser upp mätvärdena. Det är möjligt att det finns färdiga moduler till joomla för detta redan.
 
Kolla Logger 2020 på www.energibutiken.se 1050 sek + lite sensorer, koppla lite, ni får hemsida till loggern och kan väl länka den till er hemsida.
 
silversmeden skrev:
Kolla Logger 2020 på www.energibutiken.se 1050 sek + lite sensorer, koppla lite, ni får hemsida till loggern och kan väl länka den till er hemsida.
Det är ju klart den smidigaste lösningen.
 
skulle nog använda en linux dator, 1-wire interface o det antal givare du vill använda, interfacet bygger du själv eller köper på https://www.m.nu/, där finns forum om du känner dig osäker, tror nog det blir det billigaste. och driftsäkrats,(inget windows som krånglar och måste startas om en gång om dagen för att fungera *S* )
sedan kan du läsa av en txt fil på din dator i ishallen från hemsidan lr något
 
Jag har tagit bort några off-topic inlägg
Frågor om detta besvaras via PM
/mats
Moderator
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.