Ja, som rubriken antyder så efterlyser jag erfarenheter av Mälardalens fönsterrenovering. Är mest intresserad av kvalitén på arbetet men vill också veta om tider hölls, om kontakten med dem var smidig osv.
 
Arbetet i min BRF utfördes arbetet av polacker som inte tycktes ha mycket erfarenhet alls och resultatet blev därefter. De gjorde knappt något underarbete utan målade bara över gamla sprickor så att de syntes igenom den nya färgen. Under hela renoveringsarbetet såg man grannars fönster oskyddade stå lutade mot träd, cykelställ etc. ute på gården och flera jag känner fick sina fönster repade vilket företaget sen påstod att de var från början. Stora delar av arbetet utfördes i regn och ibland under nollgradigt vilket jag förstått att man absolut inte ska göra (väderskyddet täckte långt ifrån alla målade ytor). Dessutom fakturerade de 400kr/h, vilket väl är som för en professionell målare. Och till råga på allt var fakturan på runt dubbelt så många timmar som de egentligen hade lagt ner. Med andra ord är det inget företag som jag kan rekommendera.

(Crebels pojkvän som skriver, men har ingen egen användare här)
 
Både jag och grannar har fotodokumenterat och jag har papper på att det är just Mälardalens Fönsterrenovering AB som har gjort jobbet. Klagomål har lämnats både muntligen och skriftligen.

(Crebels pojkvän som skriver, men har ingen egen användare här. Behövs det några fler inlagor i denna tråd eller jag ska lägga upp och länka till bilder så får jag väl komma loss och skaffa en egen profil här på Bygga Hus)
 
Kan tilläggas att Molsson77 ovan äger företaget i fråga. Affärsidén bygger mycket riktigt på polacker men inte på fuskjobb.
 
Nu har jag raderat Molsson77:s inlägg. Företag får inte diskutera i forumet.
 
Det var jag som startade tråden och kan återkoppla lite...

Vi hann anlita Mälardalens fönsterrenovering innan vi läst Crebels inlägg.
Till skilnad från Crebel är vi väldigt nöjda. Det var en trevlig kontakt med både ägare/säljare och målarna som gjorde jobbet. Det kom på utsatt tid och var klara när de sagt att de skulle vara klara. De fick lite extra jobb av oss, det var inga problem och de hann med det också inom given tidsram.
Kvaliten på jobbet bedömer jag som bra. Vi får väl se om tio år hur fönstrena ser ut, men än så länge är de kanonfina. Fönsterbågarna gjordes i deras verkstad och karmarna på plats.

Om jag förstod rätt så ar det olika team som gör villor resp. bostadsrättsföreningar. Det kanske förklarar skillnaden i Crebels och vår upplevelse?

/kamy
 
Det var inte iofs jag utan min pojkvän som skrev. Han har nu inte varit lika mycket frotterad med hantverkare och har inte hunnit bli berövad förväntan att hantverkare som andra fackman normalt ska göra ett bättre eller åtminstone lika bra arbete som en hyfsat oklantig amatör.

Om jag går till frisören så förväntar jag mig att det blir ett snyggare resultat än om jag skulle låta syrran klippa mig. Om jag ber en arborist beskära mina äppelträd så förutsätter jag att träden mår bättre av det än när jag ansar själv efter bästa förmåga. En hantverkare lejer jag oftast inte för att jag tror att denne gör ett bättre jobb, utan för att det är ett moment jag inte orkar/hinner/ids fixa själv eller inte orkar lära mig hur man gör. Att det ska bli bättre än det som jag gör själv är inget jag räknar med efter många års erfarenhet av anlitande av hantverkare, tyvärr. Det får bli en glad överraskning om så sker...

Min modererade och mer luttrade bedömning av det arbete som gjordes av Mälardalens fönsterrenoverings bostadsrättsföreningsgrupp (det kan ju definitivt vara som kamy föreslår att det är olika team på olika ställen):
Inte värsta sortens fuskbyggare, bara den sortens hantverkare som man träffar på allt för ofta, som tar genvägar och hoppas att kunden inte ska märka något eller inte orka bråka. Gör 80 % av det underarbete som borde göras, kompletterar snällt upp till 90 % om kunden påpekar bristerna och avskriver kunden som omöjlig om han/hon kräver mer.

På ställen där man tror att man kan komma undan med det blir det inget underarbete alls. På ett ställe under en fönsterbräda så var det grundmålat både över stora lösa flagor och dammtussar.

Småmissar lite var, som att utsidan på ett fönster på andra våningen bara är grundmålat på ena sidan, maskeringtejp som sitter kvar.

Vårdslös hantering i form av fönster som står lutade lite varstans efter arbetsdagens slut, i källargångar och hallar, vilket möjligen är en del av anledningen till att vissa fått tillbaka sina fönster med repor i.
Jag såg själv inga fönster stående ute, men jag känner också grannen som säger att han fotograferat sådana och vet att han är pålitlig.

Ett resultat som inte är riktigt hundra trots komplettering efter påpekande. Men absolut inte uselt.

Orkar man hålla stenkoll och kräva komplettering så är väl Mälardalens fönsterrenovering (i den konstellation vars arbete jag har sett) inte väsentligt sämre än de flesta i branschen antar jag. Själv tycker disillusionerade jag att fönster är för viktiga för att leja ut, som det fungerar nu.
 
Har nyttjat firman för renovering av 6 st källarfönster med utbyte till energiglas på innerrutan. Har inget att anmärka på förutom att borttagning av den gamla färgen var bristfällig då den nya färgen byggde på nån millimeter så att fönstren knappt gick in igen, milt våld löste detta......inslagningen i byggplasten inför leverans måste också gjorts i brådrasket då lite färg fastnade när vi tog bort plasten för montering av fönstren.

tja, superkvalitet? nej! Allmänt fungerande? ja!

mvh

Mr D
 
Vår bostadsrättsförening anlitade Mälardalens fönsterrenovering. Jag och de flesta av mina grannar är mycket besvikna på det arbete som utfördes. När arbetet var klart var fönsterrutorna repade och det var målarfärgsfläckar på både väggar och golv inomhus. När detta framfördes till firmans ägare fick vi svaret att reporna hade funnits på fönstren redan innan renoveringen och att det inte var de som hade orsakat färgfläckarna (som var i en minst sagt distinkt färg). Detta kunde firmans ägare uttala sig om per telefon utan att ens komma och undersöka skadorna på fönstren. Både arbetet och bemötandet från bolaget är anmärkningsvärt uselt. Jag skulle verkligen vilja avråda alla som överväger att låta renovera sina fönster att anlita detta bolag. Det är inte ett seriöst företag!
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.