Vi har problem med vatteninträngning genom putsten på en gavel när det stormar, dvs 25 m/s och horisontellt ösregn i 24 timmar eller så. Vattnet rinner sedan in i kalkstensväggen och droppar ner i ett valv i bottenvåningen.

Frågan är om det finns någon produkt/tillsats som hindra vatten från att mätta och tränga igenom putsen?
 
vattenglas? :)

vet att folk tipsar om detta iaf när man vill ha vattentät betong.
 
Är det något man målar på eller blandar i?
 
Vi hade problem med mättad tegelvägg och blaskade på Sikagard-703W, men det kanske går lika bra med vattenglas. Efter tre år är det fortfarande vattenavvisande, men det är nog snart dags att göra en ny behandling. Man sprutar på med en sån där blomspruta som man pumpar upp trycket i. Sen går det nog att pensla också.
 
Tack! Det låter lovande.
 
Vattenglas har en fördel - den släpper inte vatten in men släpper ångan ut. Mao den skyddar vid regn men låter putsen torka när solen skinner ifall fasaden blev fuktig trots skydd. Man penslar på en vattenlösning av vattenglas. Fasaden blir något mörkare men återfår sin nyans när den torkat. Det ska inte komma regn direkt efter apliceringen för då spolas vattenglaset som inte hunnit fästa/kristalisera.
 
Mikael_L
mycke_nu skrev:
Vi har problem med vatteninträngning genom putsten på en gavel när det stormar, dvs 25 m/s och horisontellt ösregn i 24 timmar eller så.
Kanske förbjuda SMHI att utfärda sådant väder ...? :O


:D ;)
 
Alcro Regnstopp, hydrofoberande lösning... jäkligt bra för hela huset. Finns även Alfagel 400 som kan kombineras med ett djupverkande fuktskydd. Hör efter med någon Alcro butik som är duktig på mineraliska ytskikt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.