WOW, vilken skillnad. Huset blev jättefint!
 
Jisses vilken skillnad. Snacka om att hitta en diamant i kolbiten. Grattis!
 
skitsnyggt, angående färgen så ta inte en för mörk färg, även om det blir grönt. eftersom det inte är så nära man ser färgen kommer den se ännu mörkare ut. hoppas på mer uppdateringar...
 
Ja, det är en del att färgsätta!!! Fönster i fasaden, fönster i takkuporna, alphyddans stolpar och fyllning, stuprör, hängrännor, sockel. Jag kommer lägga ut lite bilder här när det är något att titta på =) Nu ska vi städa i ordning runt huset, få hit grävmaskin och anlägga gångar, och sedan till semestern är det målning som gäller. Kontinuerliga uppdateringar lägger jag in på www.jugendhuset.blogspot.com
 
Köpenhamnsgrönt tycker jag! Jösses så snyggt det är utan den vita färgen.
 
Brukar gilla vita hus, men det var verkligen ett lyft att få fram det fina teglet!
 
Mycket bra resultat! Vilken metod använde Blästermäster? Våtblästring? Vad gick kalaset på, ung per kvm? Lite nyfiken då vi själva har puts att ta bort från stengrunden.
 
De sandblästrade med vatten. Ser ut som en sandöken nu men det gör inget för vi ska gräva runt huset till påsk. Det var mer jobb än jag räknat med, ställningar, övertäckning och skotta bort all sand. Jag vet inte hur det funkar på puts, men för en veckas jobb uppskattade de kostnaden till 40000 efter rot.

Färgen är svår. Det går dock att måla om. Rödockra passar perfekt till tegelbården och takpannor, men sambom har fäst sig vid gröna fönster så det blir nog det. Takfot troligen guldockra med brytning.
 
Oj vad tjusigt! Rött var min tanke också, tror att det skulle bli toppenfint. Har ni någon aning om vad det var för färg från början?
 
kromoxidgrönt har vi hittat på undersidan av ett fönster, och inne i gångjärn. Någon har nitiskt skrapat bort all färg innan de brunlaserades på 70-talet, så det är svårt att avgöra. Brunt är dock väldigt snyggt till, men det är ju inte riktigt på modet nu =)

Om man tar rödockra från ottossons, som är lite roströd, några färgsättningsförslag på alpstugan då? Det är stolpar, fyllning, fönster och panel ovan fönster.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.