Hej,

Se bifogad bild. Denna brunn sitter i vårt badrum som är renoverat 2007, innan vi köpte vår BR Utan att veta vad det är för brunn känns det ju inte som om att brunnen är bytt i samband med renovering. Borde man inte byta brunn i samband med renovering eller när ska man göra det? Vad finns det för krav på brunn? Är det dyrt/meckigt att åtgärda detta alt måste man riva upp allt?

Mvh
Daniel
 
Ingen bild.
 
glömde bifoga
 
  • IMG_6078.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Brunn äldre än -90 ska bytas och det är inget man gör i efterhand.
 
T
Kan man lyfta upp vattenlåset? Svårt att se eftersom det är så satans smutsigt : (
 
Den har inget löst vattenlås, man rensar genon "pluppen. Har en liknande i ett av mina orenoverade utrymmen och den är från -74.
 
Dvs, denna är sannolikt (eller till och med säkert) ädre än -90 och borde bytts vid renoveringen?

Vad innebär det att man har en föråldrad brunn, risker etc? Vi funderar på att göra om badrummet ändå av helt andra skäl, funderar på om det inte är lika bra att ta tag i detta direkt med tanke på brunnen.
 
Det kritiska är att få tätskiktets anslutning mot brunnen bra.
 
Förstår det som att ni bor i en bostadsrätt. Kolla med föreningen om det finns planer på stambyte/renovering. Om det finns kan det vara praktiskt att ta renovering i samband med det, ifall det inte är allt för långt fram i tiden så klart. Gissar att tidigare ägare inte bytta brunnen då de förmodligen skulle behöva bila upp golv eller kontakta styrelsen och få deras godkännande (föreningen har ansvaret för brunnen).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.