Hej,

Är det någon som känner till ett bra och enkelt inredningsprogram?
Vi har ett helt hus att inreda så mycket jobb och väldigt tidskonsumerande, så skulle behöva något enkelt där man ändå kan få hum om färger, material, ytor, storlek, kontakter, ljusinsläpp etc... Eller är denna kombi kanske för mycket begärt:S?
 
Google SketchUp är otroligt bra för att rita 3D i verkliga mått. Gratis är det också. Vill du bli riktigt avancerad kan du ta foton av saker och sen rita in i det. Men det är frågan om det är värt det. Beräkna ljusinsläpp är lite mer avancerat. Finns program för det med såklart.
 
Jag har provat SketchUp utan att jag tyckt det blivit så bra...jag ska ge det en chans till. Att ta foton och föra in låter intressant och det kände jag inte till.

Igår sprang jag på ett program som heter Room Designer 328 som verkar rita väldigt snyggt men hur enkelt det är vet jag inte. Någon som provat?
 
I
Kan varmt rekommendera Sweet Home 3D: http://www.sweethome3d.com/index.jsp

Programmet är fritt, enkelt att använda och fungerar både på Mac och Windows. Jag tycker det är mycket enklare att använda för inredning än Sketchup som är ett generellt 3D-modelleringsverktyg.

Läs igenom användareguiden på http://www.sweethome3d.com/userGuide.jsp så har du det som behövs för att rita rum, väggar, fönster, dörrar, golv, färgsätta, placera möbler, rendera foton m.m.

Några bilder som jag har skapat i Sweet Home 3D: http://bygga-bo.blogspot.com/search/label/3D. Bättre bilder från andra hittar du på http://www.sweethome3d.com/gallery.jsp
 
Redigerat:
Hej i-balk,
Men så fint du fixat! Man vet knappt om det är verkligt eller 3D! Vad fint att kunna gå runt I sitt hus ínnan det ens är byggt, och det måste ju underlättat väldigt för er med materialval och färger!
Vilken fin blog och hus ni har!
Perfekt att den även fungerar på Mac då jag försökte installera Room Designer 328 häromdagen utan någon lycka.
Ja men då ska jag installera programmet med detsamma och börja designa :)
Och fortsätter att följa er blog! Tack för det fina tipset!
 
Redigerat:
i-balk skrev:
Kan varmt rekommendera Sweet Home 3D: [länk]

Programmet är fritt, enkelt att använda och fungerar både på Mac och Windows. Jag tycker det är mycket enklare att använda för inredning än Sketchup som är ett generellt 3D-modelleringsverktyg.

Läs igenom användareguiden på [länk] så har du det som behövs för att rita rum, väggar, fönster, dörrar, golv, färgsätta, placera möbler, rendera foton m.m.

Några bilder som jag har skapat i Sweet Home 3D: [länk]. Bättre bilder från andra hittar du på [länk]
Men som nybörjare måste ett sånt där rum ta veckor att slutföra? :O
 
i-balk, nu har jag laddat ner och börjat rita.
Säg mig, alla snygga 3D bilder du hittat, har du importerat dem från något annat ställe/gjort dem själv?
 
I
Bricco skrev:
Men som nybörjare måste ett sånt där rum ta veckor att slutföra? :O
Om du har en färdig ritning så kan du importera den som bakgrundsbild och sedan rita väggar, fönster och dörrar på den (se http://www.sweethome3d.com/userGuide.jsp#importingHomeBlueprint).

Detta tycker jag har varit klart användbart speciellt som man kan "gå runt" i huset och det behöver inte ta speciellt lång tid. Höger-klicka och välj "Lock base plan" när rum, väggar fönster och dörrar är på plats. På så vis behöver du inte av misstag ändra t.ex. en vägg när du placerar in möbler.

Att sen få riktigt snygga rum kan säkert ta riktigt lång tid..
 
I
amandalar skrev:
i-balk, nu har jag laddat ner och börjat rita.
Säg mig, alla snygga 3D bilder du hittat, har du importerat dem från något annat ställe/gjort dem själv?
Sweet Home 3d kommer med många inbyggda modeller men alla är kanske inte jättesnygga ;)

En bra utgångspunkt med länkar till fler modeller finns på http://www.sweethome3d.com/importModels.jsp#WebSitesWithModels. Jag har plockat en del från Google 3D Warehouse och även ändrat på vissa modeller genom att redigera i Sketchup och sedan exportera modellen till ett format som SweetHome 3D gillar.

En del tillverkare har lagt ut 3D-modeller på sina produktur. För många av Ifös produkter kan du t.ex. ladda ner en 3D-studio modell som sedan kan importeras till SweetHome 3D.

Gå t.ex. till http://www.ifo.se/?id=118&ParentNodeID=&ProductGroupID=15251&ProductID=17618 och välj "Teknisk Info". Därifrån kan man ladda ner en .3ds fil som sedan Importeras till Sweet Home 3D via Furniture -> Import Furniture..
 
Redigerat:
Suveränt! :) Ja, bilderna i sweet home är som du säger inte så inspirerande men då ska jag titta efter på de andra ställena du rekommenderar.
Än en gång, jättesnygga ritningar du gjort i din blogg!
Tack!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.