Hejsan !

Håller på att planera inför en renovering av badrum och tvättstuga. Det är på bottenvåningen 1 1/2 plansvilla utan källare.

I tvättstugan är orginalmattan från 1978 kvar, den ligger direkt på betonggrunden, vet ej om det är isolerat men det är inte kallt på golvet iaf. Badrumet är renoverat av den förra ägaren och ser hemskt ut så allt ska rivas.

Nu till min fråga, vi har bestämt oss för våtrumsmatta, både på golv och vägg.

Hade en matläggare hemma förra veckan och han sa att det INTE var lämpligt att lägga den nya mattan direkt på betonggrunden, pga ev tillskjutande fukt underifrån.

Orginalmattan ligger ju så och det verkar inte vara några problem med det.

Hur i h-vete ska man bygga upp golvet då ?

Vill inte bygga på en massa lager och sänka takhöjden. Inte heller bila bort allt och isolera.

:O
 
Man lägger ofta plastmatta på betong. Kolla fukten i betongen innan bara. Om man vill så kan man spärra golvet med en speciell primer innan så fukten ej kan stiga upp och få limmet att släppa. Ta dit en annan mattläggare som kan sitt jobb så löser det sig.
 
Jag har plastmatta på dåligt isolerad betongplatta (tvättstuga/badrum i garagedel). Där har det kommit fukt underifrån (går att mäta lätt). Mattan är tät och besiktningsmannen som var här nyligen sa att det inte är några som helst problem, så länge man vet att fukten är underifrån.

Mattan har inte släppt på 25 år...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.