Vi har ett inglasat uterum som byggdes av de förra ägarna. Något de inte tänkte på var ventilation. Det räcker med att det är några plusgrader och sol för att temperaturen i uterummet ska bli över 30 grader, och om det är 30 grader och sol ute kan ni ju tänka er tempteraturen i uterummet. Vi har tänkt sätta in ventilation och tänkte oss i första hand ventilationsgaller ovanför glaspartierna där det är målat grått, på var sida om rummet. Avlånga, helst stängbara så vi kan behålla värmen under kvällarna. Problemet är höjden, det enda stängbara gallret vi hittat stängs med snöre, vilket inte är särskilt användarvänligt. Har ni några bra förslag på hur vi ska lösa ventilationen i vårt uterum?

f824d0f435b04e1ebf2f616b2c897618.jpg
 
Är det inte Skjut/glasdörrar som kan öppnas?Och är det 30 C på sommaren står luften ändå stilla så självdragsventiler blir ju onödiga...Och då skall man sitta på ute/altandelen med en fruktdrink...eller nån annan valfri sort:)
 
Visst är det skjutdörrar, på två ställen, men vi har inte dörrarna öppna när vi inte är hemma, och att komma hem till 70 grader i uterummet är inte så kul. Det bästa vore att det aldrig blev så varmt överhuvudtaget.
 
Det ändå som skulle hjälpa lite grann?kanske vore persienner,gardiner eller jalusier men praktiskt eller snyggt hmm ja det tåls att diskutera..
Som sagt ni har ju glas runt om då blir det varmt:S(Air condition kostar kallingarna att använda:S
Själv har jag öppen takad altan på 30 m2 ..även den blir för varm att sitta på när det är tokvarmt ute och vindstilla..
 
Det beror på vad det får kosta?

En glasmästare kan ju bygga ett litet skjutparti. typ 25x70 med två luckor a 25x35 eller något liknande.
 
Tror också på något i stil med lamellgardiner, ger väldigt stor skillnad i hur varmt det blir i inglasningar om man bara hindrar solen från att ligga på för fullt... och beroende på hur det ser ut utanför så kanske ni ändå kan ha behov av insynsskydd ibland...
Även för taket så finns det ju lösningar med ett slags "gardin" som man kan dra för...
 
Någon som provat el-ventilation typ Intellivent?
 
En solcellsdriven fläkt med solcellen i anpassad vinkel till solen kommer bara ventilera när det är stark sol.

En sån där oljefylld gasfjäder som man ventilerar växthus med borde kunna öppna och stänga en skjutlucka eller vanlig lucka för att ge ventilation när det är varmt.

En eldriven fläkt med termostat är ju också en variant som borde fungera.
 
Jag tänkte mer termostatstyrd fläkt...
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.