Hej,

Jag undrar om någon av er vet om det finns mörkläggningspersienner? Vanliga persienner släpper ju igenom mycket ljus och jag skulle behöva något som dämpar det ordentligt. Det är i vardagsrummet jag hade tänkt mig dessa och lite av ett problem är att jag har en liten kontorshalva i ett burspråk så att sätta upp gardiner blir lite lurigt samt att jag har ett 35cm fönster på sidan av det. Jag är lite tveksam till rullgardiner i vardagsrummet dock.

Så någonting att ersätta de befintliga persiennerna som tar bort det mesta av ljuset (annars lyser det rakt in på både TV och datorskärm). Och hur är det med 35cm fönstret, finns det sådana persienner för den också?


Tack på förhand!
MVH, Filip
 
Hur utbudet är på persienner vet jag inte, men om du kollar plisségardiner i en butik specialiserad på sådana så hittar du garanterat något som kan mörklägga. Inte helt billigt dock...
 
Det finns speciella tyger (s.k. sun-out tyger) som tydligen ska stänga ute upp till 95% av solljuset, ett alternativ vore ju att sy en liten gardin man kan dra för när man tittar på teve eller sitter vid datorn.
 
Vi har satt in mörkläggningsgardiner a la rullgardin i vårt vardagsrum och det är sådana som bredden går att kapa till på (finns till exempel hos Jysk). Gardinen har vi fäst "mot taket" i fönstersmygen och de är faktiskt ganska diskreta.
 
Persiennbutiken säljer en variant som kallas Privacy. Den har inte de där hålen som annars läcker ljus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.