En liten reflektion över dagens pappspänningsaktiviteter här hemma - skippa Gysinges pappnubb!!

De är ärligt talat värdelösa! För grova, för smal spets (böjer sig om man träffar en kvist och går sedan inte att dra tillbaka genom pappen eftersom de blir som en fiskekrok), för tjockt huvud som gör att de syns genom pappen trots att man slår i den ordentligt mm. De spik/nubb som satt i originalpappen var mycket bättre, hade nästan varit värt att försöka räta ut dem och återanvända.

Dessutom gick Gysinges spikar knappt att få ur med spikutdragare om man råkat göra fel. Är helt säker på att det gått mycket bättre med minsta storleken av vanliga pappspik.

Slutbetyg: rekommenderas EJ! Pappen däremot är jättebra!
Kan dessutom rekommendera Clas Ohlson spikutdragare istället för Gysinges. Mindre än halva priset och dessutom bättre funktion eftersom den har ett litet spår i stämjärnsdelen:
http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=156265350
 
Vilken nubb rekomenderas då?

Har ev funderingar på att spänna om ett av taken hemma, frågan är dock hur mycket jobb det är, att vara två har jag förstått vara en förutsättning, men hur lång tid tar det, och hur mycket klarar man av att stå i konstig ställning o spika i taket?
 
Vårt tak är ungefär 4,30*4,30 dvs runt 18-19 kvadrat. Det blev 4 våder (en smalare) och det tog kanske... 5-6 timmar? Minns ärligt talat inte men det tog inte hela dan i alla fall. Då var vi 3. Det jobbigaste är för den som ska stå och hålla pappen. Mjölksyra!! Just därför var 3 pers bra så man kunde byta av ibland.

Jag hade faktiskt hellre haft nån sånt här, fast kanske lite mindre:
http://www.biltema.se/sv/Bygg/Spik/Takspik/Pappspik-varmforzinkad/

Jag kan fota de som satt original och de som Gysinge säljer så får ni se skillnaden. Hinner dock inte idag.
 
Kan i alla fall rekommendera Gysinges stora katalog, där finns en bra beskrivning av hur man spänner taket.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.