inget bra förslag på bra armatur 12v då?
/
M
 
Annars kan du köra på en gu10 230v armatur och byta ut ljuskällan till led. Då motsvarar ca 5w 50w halogen, (lite olika beroende på tillverkare).
 
Inte många 5W som motsvarar 50W....
Om du väljer ett 12V system med halogen så får du ett hyfsat energisnålt alternativ som samtidigt går att dimmra utan problem och ljuskällorna har faktiskt väldigt lång livslängd.
 
Nej jag tog nog i lite där.
Men jag hade nog ändå satsat på Gu10 230v, eftersom det är enklare att byta ut till led. Det börjar ju komma en hel del som är dimbara nu, och utvecklingen går snabbt.
Och även om 12v lampor har lång livslängd så är den ju inte jämförbar med en led ljuskälla.
 
Det är sant kingston! Men! Många LED GU10 dimbara stör elnätet, det känns som att alla som elsäkerhetsverket testar blir stoppade. Det går rykten om att Philips Masterled även blev stoppad nu.
Vill man ha ett modernt vitt ljus ska man välja LED, men om man vill ha det varma ljuset så ska man fortfarande köra på halogen. Och jag menar då att 12V är det bästa att köra på.
 
åter till frågan, har ni någon bra armatur att rekomendera?12v...
Vill inte köra på 230v då de kräver min 15cm till brännbart=låda. Har hört att
12v ska lysa lika mkt.
/
M
 
Vilken färg ska armaturen ha? Ska den vara vinkelbar? Max. pris per st?
 
vit, behöver ej vara vinklingsbar...max 150-200kr/st då jag ska ha rätt många:)
//
M
 
Hej
I höstas satte vi upp Hide a Lite 1210 i vår hall. Den är 2,50 hög och vi satte en lampa per 1,2 m2. Ett par lampbutiker sa att det aldrig skulle lysa tillräcklig och att almän lyset skulle bli för dåligt medan elektrikern sa att det är inga problem. Med facit i handen, elektrikern hade rätt det ger ett utmärkt ljus! Vi kopplade en dimmer till och det är ytterst sällan vi kör dem på max.

De passade oss perfekt då de endast behövde 5 mm luftspalt vilket gjorde att vi inte behövde sänka taket.

Prismässigt verkar de oxå passa din budget! Lycka till
 
P.s Det är 20 w 12 volt...
 
Angående bra allmänljus så är det helt beroende på miljön. Antal fönster, färg på väggar, andra lampor etc. Det är således enklare för en elektriker som är på plats att avgöra hur mycket belysning, hur tätt lamporna ska sitta. Som rekommendation ska man ha en 20-35W 12V per kvadratmeter. Men som sagt, det är mer saker man får ta hänsyn till.
 
Hidealite 4200 kostar inte så mycket och behöver 10cm till brännbart. Finns i olika färger och är ej vinklingsbar
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.