Hej,

Vi är påväg att bygga ett 1,5 plans hus ca. 160kvm. Bygglov är klart, bygget sker nu i maj, så inga problem där.
Från början så ville vi göra en tillbyggnad av huset, men ansåg att vi inte hade råd med det direkt, eller vågade egentligen inte ta kostnaden.
Tanken var/är då att vi gör detta själva senare när vi har mer kontroll på den ekonomiska situationen. Likadant med garage. Vi har ett befintligt garage på tomten, men på fel plats enl. oss. Så tanken är där att vi skall riva garaget och bygga ett nytt på annan plats.
Eventuellt så måste vi oxå riva en del av ett förråd för att tänkt garage skall inrymmas i detaljplanens regler (60 kvm) för max biyta.
Ju närmare byggstart vi nu kommer så är känslan att vi kommer att göra tillbyggnaden ganska snart, definitivt garaget.

Bygglov för dessa förändringar söktes inte i samband med bygglovet för huset. Dels så hade vi inte bestämmt exakt var garaget skulle placeras. Och det verkade krångligt att via husleverantören och deras ritningar ansöka om bygglov för en tillbyggnad som vi inte direkt skulle bygga.

Så, till frågan som jag hoppas någon kan svara på.
Kan man i samma bygglov ansöka om dels rivning av bef. garage, nybyggnad av garage, samt tillbyggnad av huset?
Men framförallt, krävs ett lika omfattande bygglov som för själva huset avseende samrådamöte, kvalitetsansvariga, kontrollplaner, hutlösa avgifter för bygglov m.m?
Vet inte exakt vad prissättningen för ett bygglov baseras på, men det känns tufft att betala ung. 50" i diverse avgifter för en liten tillbyggnad och garage.

Mvh
Suua :p
 
Smärre förändringar kan man ta i samma bygglov men detta räknas inte som det utan du måste ansöka om nytt, synd att du inte tog med detta i steg 1.
 
Ja. Sent skall syndarna vakna. Men man lär sig av misstagen. Synd bara att allt skall kosta så förbenat mycket.

:-/
 
50 papp låter mycket för ett garage, jag gjorde ett samt en utbyggnad för ett par år sedan och kostnaden var ca 6000 kr för lovet i Norrköping....KA kanske du kan få på köpet av byggföretaget....
 
Hej Calle,

Ja 50" var kanske att ta i. Jag jämför bara med vad bygglov och KA kostade till huset.
Sannolikt så blir det billigare, hoppas verkligen det blir betydligt billigare. Det gör ont med alla dessa avgifter till höger och vänster.

Granskningsavgift: 5760:-
Bygganmälan: 6624:-
Planavgift: 13910:-
Nybygg. karta: 5529:-
Radon mätning: 4100:-
Riv lov: 2736:-
KA (bygg & VA): 13.000:-
Totti: 51659:-
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.