Ett litet varningens ord bara - vad händer om du med flit kastar ut en barnvagn framför bilen, bilföraren får panik och kraschar in i något? Känns som att man skulle kunna åka dit rätt hårt på det.
 
Om man slänger ut barnvagnen så pass tidigt att man vid lämplig hastighet för förhållandena skall kunna stanna och inte gör det så tror jag inte att man blir ersättningsskyldig. Lagen säger att man skall anpassa hastigheten efter rådande förhållanden och att hastighetsskylten är högsta tillåtna hastighet.

Hade jag varit den som kört på en barnvagn och jag nu fått några repor på bilen hade jag nog mer tänkt på att ingen kom till skada och vad som skulle kunna hänt än att reta mig på att bilen fått nån skada.

Vissa människor måste man visa med handling istället för ord för att de skall förstå....
 
Zixten skrev:
För det första så förstår jag nu efter att jag läst igenom denna och andra trådar att jag bor bra som jag gör, inga grannar som stör eller stör sig på mig...

Några kör för fort, hur vet du det? Mätt upp deras hastighet??
Förslag: Tipsa polien, troligen har de fasta rutiner när de kör och det är lätt för polisen att komma dit i rätt tid.
Tips med barnvagnar dockor mm. som slängs ut framör bilen är väl bra, men kan bli viss konflikt om bilen repas / skadas.

Hund som skäller i timmar, ingen aning, kontakta någon hundklubb som kanske har bra instruktörer som kan hjälpa?

Hundskit, om du är säker på vems skiten är så tar du med dig en skyffel och öser upp skiten och lägger på hundägarens gräsmatta / uppfart / trapp....

Grannar som lägger sig i: Efter att ha läst ditt inlägg här så verkar det som om du lägger dig i en hel del i dina grannars förehavanden...

Det är max 30km/m och när man behöver växla från 2 till 3 i en hyggligt ny bil gissar jag att man är uppe i drygt 30km/h....
Har pratat med polisen men eftersom det är svårt att säga exakt när dom ska åka är det svårt för dom att göra något.
Ang hundskiten hade dom fått tillbaka den om jag visste vems det är.
Var i mitt inlägg lägger jag mej i enskilda grannars förehavande???
Jag vill inte ha med otrevliga grannar att göra, jag umgås inte med grannar bara för att dom är grannar.
 
Jag kan bara konstatera att hämnas löser ingenting utan det jag skulle förväntat mig är
att kommunen skulle sluta plåga oss och hjälpa oss i stället.

När något tokigt kommer från grannarna så borde man höra av sig till oss så kunde vi
och kommunen se till att alla lagliga skyldigheter uppfylls och att det som är rent
trakasseri blir polisanmält av kommunen.

Kommunen har ju sålt allmän egendom som gränsar till min fastighet utan att det
varit ett öppet förfarande och det har gjort att priset inte varit marknadsmässigt!
Man har dessutom bildat en fastighet som gränsar till min där det tidigare inte
gick att stycka av men genom försäljning av kommunal mark så skapade man
en ny fastighet.
Kommunen investerar i kommunalt VA som gagnar fastighetsägaren men som
blir väldigt dyrt för kommunen.
Det luktar avlopp och korruption med kommunala pengar.

Det enda jag kan hoppas på är att när den fastigheten är bebyggd att den som
köper den är en fungerande människa men risken är att denne inte vågar stöta sig
med resten av mobbningsgänget och kommunen.





byggarätt[/B] skrev: Har bott i området sedan 20 år och hela tiden har det kommit anmälningar var 3dje månad och synpunkter om än det ena än det andra..
Har drabbats av stora kostnader beroende på detta och står med ett halvbyggt hus som alla pekar finger åt.


Varje nytt projekt hos grannarna så skiter man i att meddela mig och man klipper min häck inne på min tomt utan lov. går över fastigheten när jag inte är hemma och snackar skit.
Kommunen medverkar i detta och vid schakt så skiter man i att bygga skydd mot ras in mot min fastighet.(inga ras har ännu skett men det är bra brant )

Det råder en belägrad stämning i hela grannskapet så kunde jag flytta så skulle jag göra det.
Jag har vänt mig till länstyrelsen om kommunens trakasserier men man säger sig vara framåtsyftande och vill inte göra något.

Senaste försöket var att granne försökte kräva dagvattenanläggning dvs att jag skulle tvingas att ansluta till kommunens VA med dagvattnet kostnad 150K
Detta pga att han fick markvatten 4 dgr per år från min fastighet motsvarande vanligt regnväder..lätt fuktig garageinfart.
Jag svarade att om han byggde en så kunde jag göra det också..då blev det tyst.

Min häck mot gatan ska klippas ner och så skickade man en broschyr om mått etc..när jag gick och kontrollmätte så följde häcken reglerna.
Grannen på andra sidan med högre häck än jag honom är dom inte på..
Jag svarade att om alla på gatan klipper ner häcken så visst kan jag göra det då också men inte ensam då blev det tyst på kommunen.

Det finns ett turkiskt talesätt att "man köper inte sin fastighet utan sina grannar"
Jag fick fastigheten till ett fantastiskt lågt pris jag borde ha förstått att jag flyttade rätt in i Idioternas paradis
 
I lägenheten har jag grannar man inte märker av så mycket vilket känns rätt bra. Hälsar om vi ses i trapphuset men håller oss för oss själva. Ibland står det cyklar och barnvagnar i trapphuset men inget jag stör mig på.

Vid fritidshuset är det värre. Grannarna (eller i alla fall en av dom) har anmält både det ena och det andra och fått med sig kommunen som nu kräver att gräset ska klippas som minst varannan vecka. Lite opraktiskt i ett fritidshus. Grannarna hälsar aldrig utan hälsningar besvaras med tystnad. Vi har också sett att en granne en bit upp längs vägen tog en omväg fram och tillbaks över gatan för att hennes hund skulle få pissa på vår blomurna vid uppfarten.
 
Staffan_V skrev:
Vid fritidshuset är det värre. Grannarna (eller i alla fall en av dom) har anmält både det ena och det andra och fått med sig kommunen som nu kräver att gräset ska klippas som minst varannan vecka. Lite opraktiskt i ett fritidshus.
Förvånande om krav på gräsklippning och det i ett fritidsområde! Där vistas man i många fall sporadiskt och kan inte hålla lika vårdat som i ett villaområde. Kan det röra sig om ett missförstånd?
 
Staffan_V skrev:
Vid fritidshuset är det värre. Grannarna (eller i alla fall en av dom) har anmält både det ena och det andra och fått med sig kommunen som nu kräver att gräset ska klippas som minst varannan vecka. Lite opraktiskt i ett fritidshus.
Är det ett fritidshus i ett område detaljplanerat för permanentboende? Vad hänvisar kommunen till med sitt krav? Hur är det formulerat och under vilka perioder gäller det?
 
När grannar har stora krav på prydlighet jag är också drabbad så är det ett tecken på ett psykiskt problem.
Du kan arbeta ihjäl dig och dom blir inte nöjda ändå...för märker dom att du påverkas så kommer det nya saker hela tiden.
I mitt fall så sträcker sig en infartsväg längs med min tomtgräns där jag har en häck.
Denna häck anser sig grannarna kunna klippa inne på min tomt..inte stoppar man på tomtgränsen inte...Gräset vid foten av häcken klipper man vilket är ok men man har inte frågat utan klipper i vredesmod över att jag inte klipper.
Häcken är tre meter hög men ändå fick vi synpunkter på att barnens leksaker låg slarvigt utslängda på gräsmattan...då bad jag vederbörande att förstå att mina barn har rätt att leka med sina leksaker och att det inte är deras sak samt att dom ju inte ens ser in på vår tomt om dom inte är på andra våningens balkong på ena sidan av en vädringsbalkong...
Nej mot tokar hjälper det bara att lyssna på deras tokerier och sedan vända ryggen till.

Ditt gräsmatteproblem går att lösa med automover från husqvarna...kostar dock en del men det kanske finns beg. att köpa?
Det finns andra klippare som är billigare men dessa låter och då klagar eländena på detta..

Ett annat sätt är att välja långsam växande gräs och att inte gödsla

När det gäller hundproblemet så kan du köpa en sensor som känner av hunden och släpper på vattenslangen..om du då har den trycksatt men avstängd riktar in den på din blom urna så kommer det att bli en liten överraskning...

Nej mot överprydliga dårar behövs det hjälp..för det är inte trevligt att andra ska bestämma hur det ser ut hos dig...glöm dock inte att motsatsen inte heller är trevligt så ta någon hänsyn...:S
 
Skulle aldrig klippa gräsmattan pga en granne.....
 
Bra snabbt svar enk...inga grannar har med gräsmattan att göra...prydlighetnissar kan klippa sin egen..
 
Göran.W
En oklippt gräsmatta kallas väl natur tomt;)
Grannarna får väl ge tusan i att glo på sånt dom inte har med att göra.
Har man barn ska det ligga leksaker på gräs mattan för det hör ju liksom till barns natur att slänga dom lite var som.
 
Vi hade det riktigt otrevligt här för ett par år sedan, när ett ntal "gubbar" som bott på gatan sedan husen byggdes gick i pension. De hade ingwet att göra när de bytt sina fasader, fixat sina fönstero ch lagt om tak och uppfarter, så de började gå runt och besikta andras hus och tomter och beklaga sig och hade det till och med uppe på årsmötet. De ville på fultl allvar ha inskrivet i samfällighetens "trivselrekommendationer" att amn bör ägna minst 30 minuter om dagen åt sin trädgård. Det hade de efter lite resonerande kommit fram till att även en heltidsarbetande småbarnafamilj borde mäkta med,

Ett par år senare gick deras fruar också i pension och de satte sina gubbar i arbete med att renovera inomhus också, så nu är det lugnt på gatan. Dessutom har huspriserna fördubblats, det är ju ett faktum att folk betalar mer för ett hus med nytt kök än för ett hus med 70-talsskök, trots att "gubbmaffian" hävdade att det var ordningen i grannarnas trädgård som var avgörande för huspriserna.
 
När det i ett typhusområde kommer in ytterligheter som prydlighetsnissar eller skitollar så går det åt pipsvängen...

När man som vi har stor tomt och grannarna avstyckade tomter så blänger dom avundsjukt på vår stora tomt och hittar alla fel som man kan hitta för dom vill ta över eller få bort oss.

Varje gång grannarna är ute och det är dom varje dag ett par timmar så går dom längs tomtgränsen och letar arbetsuppgifter.
Själv måste jag ju arbeta på dagarna.
Trist också på vintern när snöslungan riktas in på vår tomt och sprutar sten in på vår gräsmatta och på vårt nätstaket och häck.
Nätstaketet ser ut med bukar och har hängt sig.
När man ska frakta iväg sopor så lägger man soporna mot vårt staket och jag bad om att antingen så låter dom bli eller också får dom vackert betala för skadorna som dom åstadkommer...ingen reaktion.
Nej deras sätt att få uppmärksamhet och känna att dom gör något nyttigt är att plåga mej och min familj på alla sätt som går.

Om jag kunde flytta skulle jag göra det !

Får dom reda på det så förstärks väl deras aggressiva beteende!

Alla galningar är inte inlåsta utan bor här och där bland andra och kallas för grannen.
 
Enk Projektet skrev:
Skulle aldrig klippa gräsmattan pga en granne.....
Helt rätt! Att framföra kritiska synpunkter på grannars trädgårdar och hus kan i många fall vara kontraproduktivt. Resultatet kan tvärtom bli det motsatta, nämligen minskade skötselinsatser.
 
Att försöka hjälpa grannen är att försöka förstå vad denne vill och att försöka välja tillfälle när man försöker kommunicera.

Mina grannar lyser med strålkastare(timer) på vårt sovrumsfönster och när jag sagt försiktigt att detta inte är så roligt så säger man att vi riktar bort strålkastaren när du gör det och det.Varje natt när katten går förbi garnen så tänds strålkastaren en eller flera gånger.

Grannen har kommit över med en broschyr från kommunen med rekommenderade mått på häckar och jag har varit ute och kontrollmätt min häck och den följer måtten och rekommendationerna i kommunen jag bor i.
På andra sidan av vägen har grannen en ännu värre häck men honom är han bundis med så den häcken rör dom inte.
På vårarna så klipper bägge grannarna min häck inne på min tomt utan mitt tillstånd.
Dom klipper ju inte grannens egna häck.

Jag kan ju inte flytta så gissa om stämningen är värre än i libyen.
 
  • Wow
kattlucka
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.