Vi har upgraderat bergvärmeabläggningen och ska försöka få ut den gamla pumpen. Det är en Ivt greenline med inbyggd varmvattenberedare. Har hittat två kulventiler, en i botten på själva metall cylindern och jag tror den var för varmvattnet samt en för kylmediet.. men det är rätt mycket vatten kvar i tanken, gissar att den är tvådelad och har vatten till radiatorerna också. Hittar dock ingen ytterligare tömmningskran, finns det någon eller hur går man till väga för att tömma den helt inför att man ska ställa undan/flytta den..
 
Redigerat:
satt och kollade på ivt:s hemsida och hittade montering/användar hanboken för greenline c pumparna. I dem sitter en dubbelmantlad beredare. Kärnan är varvattnet och runt detta är värmevattnet. Jag måste ha släppt ut värmevattnet, men visst fasiken måste det finnas en kran till varmvattnet? Kan den vara dold av isoleringen? någon som vet vart man ska leta?
 
Hej

beredaren äv nog toppansluten och då kan du köra ner en slang i kallvatten anslutningen och få ut vattnet med hävertverkan.

Är den botten ansluten så lossa kopplingarna för kv samt vv så rinner det ut

/Cerwin
 
Den är toppansluten, kör ner en slang och tappa ur. Har av misstag en gång glömt att tömma beredaren. Det var jävligt tungt att släpa ut pumpen innan vi kom på felet...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.