Jag skall köpa nytt kök. Bygger själv och tänker köpa stommarna på Ikea och sen har jag tänkt köpa luckor med sk grepplist från annat håll. Dels är de lackade i Mdf tillskillnad från IKEAs folierade Solär, samt dels har de ett djupare grepp.

Har hittat några olika leverantörer

http://www.jarfallalackering.se/
http://www.svenskakoksgruppen.se/sv/koksluckor-lackade/
http://www.pickyliving.se/Hem/
http://www.luckoronline.se/koksluckor.php?kokslucka=32
http://www.studio10.se/koksluckor_till_ikea_stommar/c/21/

Någon som har någon erfarenhet av att köpa nya luckor till IKEA och någon som har erfarenhet av ovanstående leverantörer. Pickyliving har en outstanding hemsida och online-butik, men kostar mer tror jag än de andra..

Nå? Tips och råd uppskattas
 
Vi valde bort Ikeas lucka p.g.a.att den var just folierad. Då går den inte att måla om. Dessutom var den vita färgen väldigt gul.

Vi valde en lucka från Novaflex. Deras återförsäljare har väldigt olika priser. Vi köpte omålade från Göteborgs köksrenoveringar och det blev billigast. Sedan lämnade vi för sprutmålning på lokalt måleri.

Har även köpt garderobsdörrar därifrån. Tyvärr har Ikea börjat med en väldigt gul färg på sin stomme nu!
 
HTH har ju med sitt budgetalternativ med platta paket hamnat på Ikeanivå och priserna blir många ggr till HTH´s fördel...
Dock är deras utbud inte jättestort när det gäller luckalternativ men vad gäller stommar kan man få ihop bättre lösningar många ggr...

Kan vara värt att kolla in...
 
Vet ni om att IKEA:s underskåp bara är 700 mm höga medan övriga är 720 mm så luckor passar inte mellan IKEA och andra.
IKEA luckor finns även målad, folie är ingen höjdare, släpper det eller går sönder i kant/hörn så ser det mycket värre ut än sliten färg.

Protte
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.