Vi ska dränera om vårt hus - tegelvilla med källare från 1967. En tanke vi har är senare att göra en liten tillbyggnad, entrén idag är skrattretande liten och vår tanke är därför att göra en groventre på sidan av huset.
Frågan är nu - är det något speciellt vi ska tänka på och göra redan nu med dräneringen? Tillbyggnaden kommer att bli i markplan (platta på mark?) och vi har ju, som nämnt, källare under övriga huset.
 
ett tips är att göra klart plattan till den nya delen redan nu och låta den stå tills ni inte fortsätter med tillbygget. .sparar pengar för markarbetet senare.
 
Isolera källaren utvändigt (cellplast, isodrän, pordrän etc) samtidigt med omdräneringen. Tänk på ev. rördragning (värme, el, ringklocka osv) till utbyggnaden.
 
Samir - fast vi har inte ens bygglov eller någonting än, vet inte hur stor vi ska göra den...

Josth - vi sätter isodrän, så det är under kontroll! El ska förståss ut till tillbyggnaden och nu har de satt igång, så vi får ta det med vår el-kille sen... Rördragning vet jag inte om det är nödvändigt, skulle ev vara om vi skulle ha en golvbrunn där ute... Ah ja, som sagt, de är igång nu så vi får väl göra om lite när det väl blir dags...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.