Vi ska bygga en villa strax utanför Malmö som ett 1½-plans hus på totalt ca 170 m2.
Huset kommer att uppföras som platta på mark med lättbtg-väggar sannolikt 500 mm tjocka (motsv passivhus-std) Det är inte viktigt för oss att bygga ett passivhus, däremot vill vi ha ett välisolerat hus med låga driftskostnader. Det vi skulle vilja ha tips om är valet av värme/ventsystem. Några ingångsvärden: Vi vill ha solfångare på det sydvända taket. Vi vill ha en eldstad i anslutning till kök o vardagsrum som ska kunna trivseleldas men gärna ingå som komponent i värmesystemet. På sikt ska även ett litet vinkraftverk kunna anslutas. Vi är intresserade av enkla, sunda lösningar som är flexibla och kan anpassa sig till vår livsstil istället för tvärtom. Man ska kunna öppna ett fönster och vädra utan att hela systemet sätts ur spel.
Tacksam för råd
 
Hej
Vi har precis tagit in lite offerter på jordvärmepumpar och som ni frågat lite om möjligheter att stoppa in solfångare, vattenmantlad kamin. En leverantör tipsade om CTCs EcoZenith. Nu kommer vi antagligen välja ett annat spår då kaminen inte blir vattenmantlad (jordvärme med FTX och murad insats) så jag har inte mer info än så här.
/Pär
 
Att integrera styrsystemet i ackumulatortanken torde vara en av de smartaste saker CTC gjort på länge, men inte till kundens fördel. Styrsystemet har betydligt kortare livslängd än ackumulatortanken, dessutom utvecklas styrtekniken fort medan en vattentank är tämeligen dum.

Nej, satsa hellre på ett traditionellt separerat system, måhända kanske inte lika snyggt men bra mycket mer flexibelt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.