Vi har också fönster ner till golv och håller med Gummigum om att det har inte alls varit något problem med stänk, sparkar eller liknande.

När det gäller att förhindra solvärmen, är det någon som har ett förslag till våra lutande fönster (23 gr) ovanför de fönster som går ner till golvet???

/Mvh Ola
 
Det finns rullgardin till lutande fönster ochså, vi har en foran et takfönster.

mvh hanneli
 
Man får kanske se hur huset ligger, kommer solen att stå på hela dagen, typ söder sida, då är det kanske inte att rekommendera. Som någon har skrivit att man kanske kan ha det ut mot trädgård på baksidan. Har man fönster ner till golv mot gatan är det kanske inte att rekommendera att springa runt i hudkostym. Blir rummet mörkt kan det hjälpa med ett 11/20 fönster. Det är många argument att ta hänsyn till detta.

Har själv byggt ett Lyckan med vinkel där vi har 20 fönster i vardagsrum samt ett 20 fönster i allrum. Allrummet blev betydligt ljusare.
 
Vi har större delen av huset i insynsskyddat sydvästläge på en höjd och massor av fönster som går ner till golvet. Mysigt vid solnedgång då det känns som man är utomlands på något lyxhotell men outhärdligt om man har kontoret hemma under sommaren. Vid femtiden kokar hjärnan över av allt solljus. Fast vi har å andra sidan i vår snålhet inte investerat i markiser eller tjockare gardiner. Den värsta värmen vädras lätt ut men det direkta solljuset är ganska jobbigt.

mvh
David (som längtar till hösten)

 
Vill man inte ha gardiner så kan man ha ett solskyddsglas som ytterglas typ SKN172 el 165 från Saint Gobain lr Sun Cool HP Brilliant ifrån Pilkington. SKN172 släpper endast igenom 41% av solvärmen och 165:an 33%. Ljustransmissionen för dessa glas är 66% för 172 och 59% för 165, det kan jämnföras med ett klarfloat glas (Vanligt isolerglas) där en D6 har en ljustransmisson på 80%.

/C
 
Kingen skrev:
Vill man inte ha gardiner så kan man ha ett solskyddsglas som ytterglas typ SKN172 el 165 från Saint Gobain lr Sun Cool HP Brilliant ifrån Pilkington.  SKN172 släpper endast igenom 41% av solvärmen och 165:an 33%. Ljustransmissionen för dessa glas är 66% för 172 och 59% för 165, det kan jämnföras med ett klarfloat glas (Vanligt isolerglas) där en D6 har en ljustransmisson på 80%.

/C
Hur mycket dyrare än ordinarie än Elit Objekt, (Fönstervärlden Big Mac index), ;) blir det?

mvh
David
 
niclasella skrev:
Hallå igen.

Kanske skulle tillägga att de flesta jag pratat med rekommenderar golvvärme vid fönster till golv.
Man bör ha lågt u-värde också som 1,3 eller lägre.

Häls Niclas
Denna kommentar är i mitt tycke det allra viktigaste ifall man vill ha fönster ner till golvet.

Värme blir det mycket av på sommaren och det löser man som många skrivit med persienner m.m men många glömmer det allra viktigaste, kallraset på vinter`n. Viktigt med U-värdet och det stämmer det ska ligga (helst) under 1,4. Vi har dessa tre fönster i vardagsrummet ner till golv och för att kompensera kallras så har vi 2 golvslingor i detta rum, ett av dem går precis vid fönstren och dom går väldigt tätt jämfört mot dom andra slingorna i huset.

Mvh
Jarppan
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.