Tittar på ett hus byggt -67 som har vattenburen golvvärme (fjärrvärme) och undrar lite grand hur länge denna konstruktion kommer att fungera...? Är risken att man måste byta/underhålla golvvärmen inom närmaste framtiden? Helt enkelt, vad är livslängden på golvvärme från denna tid?
 
Krilleman
Ett normalt värmesystem räknar man med att livlängden är 50-60 år. Så det börjar bli dags att investera, även i försäkringssynpunkt, gamla grejer ger inget tillbaka på försäkringen. (-67 räknar jag personligen som gamla grejer) :D
 
Hur menar du krilleman? Att man ska byta ut alla rör i ett hus som är mer än 60år gammalt? Eller är det bara gammla golvvärmesystem du menar?
 
Krilleman
Ett vanligt värmesystem beräknas hålla mellan 50-60 år!
 
Hm, tror ni man vågar sig på att köpa ett hus med denna uppvärmning...? Jag tänker att det kan bli dyrt och jobbigt att renovera om rören börjar läcka. Driften är däremot väldigt låg, så plattan verkar väl isolerad. Finns det något sätt att undersöka det hela?
 
En bra väg att börja är att ringa sitt försäkringsbolag för att bolla lite tankar. Där får Du säkert ett klart svar om vilka risker och vilken hjälp Du kan få.

Vänligen!
 
Den springade punkten är väl vad det är för material i rören, hus skarvar är utförda, var ventiler sitter osv??
Mycket som rivs har lika mycket eller mer livslängd kvar är det moderna smäck som åker dit istället...
 
Krilleman
60-tals golvvärme är med största sannorlikhet stålrör, bockade och gängade. Men man kan ju alltid provtrycka...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.