4 206 läst · 16 svar
4k läst
16 svar
Induktionshäll eller vanlig glaskeramik?
Sida 1 av 2
Har lite frågor kring det här med induktionshällar. Jag vet att det är lite dyrare än vanlig glashäll men att den värmer lite snabbare.
Ge mig lite feedback. Är det värt prisskillnaden? Skiljer det något vad gäller den elektriska installationen?
Ge mig lite feedback. Är det värt prisskillnaden? Skiljer det något vad gäller den elektriska installationen?
Definitivt värt de extra slantarna... Att jobba med en induktionshäll är som att jobba med en gasspis. Exakt temperaturreglering. Att man desstom får fördelen att inte själva hällen är varm i sig (och därför slipper fastbrända matrester vid överkok och liknande spillolyckor) är ju ett extra plus...
Kan bara instämma med övriga. Vi är nyblivna ägare till en induktionshäll och är supenöjda!
Ljudet som skrivs om har vi bara när vi kör på högsta Powerfunktionen vilket är bäst till vatten.
En lite observation vi gjort är dock att inte alla kastruller trots att de passar till induktion fungerar lika bra. Ikeas serie för induktion är inte alls lika snabb som andra kastruller vi har men det gör inte så mycket för det går i allafall mycket snabbare än tidigare.
Jag har dock fortfarande svårt att hantera pannkaksstekningen och hitta rätt temperatur men det kommer väl.
Jag vet dock inte hur det är när det gäller säkringar eftersom vi bytte i samband med en fullständig ombyggnad av köket inkl omdragning av all el.
Ljudet som skrivs om har vi bara när vi kör på högsta Powerfunktionen vilket är bäst till vatten.
En lite observation vi gjort är dock att inte alla kastruller trots att de passar till induktion fungerar lika bra. Ikeas serie för induktion är inte alls lika snabb som andra kastruller vi har men det gör inte så mycket för det går i allafall mycket snabbare än tidigare.
Jag har dock fortfarande svårt att hantera pannkaksstekningen och hitta rätt temperatur men det kommer väl.
Jag vet dock inte hur det är när det gäller säkringar eftersom vi bytte i samband med en fullständig ombyggnad av köket inkl omdragning av all el.
Vårt problem är att induktionshällen bygger 38mm och skivan är 40mm. Bra när det gäller utrymmet under, men kanske problem med ventilationen. Man kan ju alltid snedkapa ursågningen så blir det bättre, men det skulle kännas skönt med någon som har egen erfarenhet.
Det borde inte vara något problem med ventilationen, åtminstone inte med Whirlpools och Husqvarnas hällar, där ventilationen tillgodoses med en fläkt på undersidan. Har själv haft en Husqvarna-häll monterad i en 50mm tjock skiva, gick finfint, trots ihärdigt användande, och ugn monterad under hällen.
Självklart är det ju att rekommendera att du rådfrågar återförsäljaren, om han/hon inte kan svara på rak hand kan undersöka saken med sin leverantör.
//Olle
Självklart är det ju att rekommendera att du rådfrågar återförsäljaren, om han/hon inte kan svara på rak hand kan undersöka saken med sin leverantör.
//Olle