Är det någon som vet om man har en l/v värmepump som man inte är nöjd med kan man borra och använda någonting från l/v pumpen för att få ner priset. Har frågat rörmokaren men han visste inte
 
Är inte säker på vad du menar.
Är du inte nöjd med din XXX ?
Vad är du inte nöjd med mer exakt?
Vad ska du borra för nått ? borra för bergvärme?
Det finns nog komponenter i en luft/vatten värmepump som är liknande dom i en bergvärmapump. men om du ska andvända dom så kräver det ju att du bygger en egen värmepump av lösa delar

Ska du köpa en färdig bergvärmepump kan du inte andvända nått från luft/vatten värmepumpen. Dock går det kanske att återandvända nått rör eller nån koppling fårn instalationen. Men det är upp till rörisen om han vill göra det så han då övrtar reklamanonerätten för de delarna (är ju tryggare för honom att bara lämna garanti på sina delar)
 
En bergvärmepump är mycket enklare styrsystem, den behöver t.ex. inte avfrostning. Värmeväxlaren/förångaren är enkel, L/V har både fläkt och en stor förångare med lameller. Dessutom så måste du vara behörig kyltekniker för att meka med gasen.
Köp ny bergvärmepump och sälj den andra.
 
Rent generellt så fungerar det inte!
Innedelen på majoriteten av de luft/vatten pumpar som finns på marknaden i dag är inget annat än elpannor med hottad automatik för att klara av att styra utedelen.
 
Det är alltid svårt att bygga om en värmepump då förångaren är anpassad till just den kompressorn. Det är inte omöjligt att leta fram en förångare som passar till din värmepump och är avsett för vätska istället för luft, problemet är att resten av styrelektroniken också måste anpassas. Man kunde kanske koppla fläktmotorns relä till cirkulationspumpen som pumpar köldbärarvätskan men då kommer man in på ellagen och behörighet osv. Är det så du kan få till ett bergvärmehål billigt eller utan kostnad så skulle man kanske kunna fixa till nån egen lösning som kanske funkar. Tänk på att så fort man modifierar din nuvarande värmepump så försvinner alla garantier.
Har i tankarna ett par andra lösningar som inte kräver någon modifiering av din värmepump, skall bara tänka efter så de verkligen funkar.
 
Hej

Inga problem, läs på kylteknikens grunder och komplettera med f-gas cert så kan du smälla ihop din egen värmepump/styr.

sedan om bet blir billigare för dej,det tror jag inte ,barakomp. kan du räkna med 7-15k,förångare/kond 5-10k beroende på om du vill ha hetgas vvx eller inte.
Så totalt kylmässigt kommer det kosta ca 50k sen tillkommer styr ca 500:-

så det är inga problem men kostnaderna kommer rusa i höjden.

har själv byggt 4 st vmp av varierande model från grunden


Cerwin
 
Cerwin666
Berätta för eventuella spekulanter vad Kyl accrediteringen kostar (tas med i kalkylen).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.