Jag har hört att det finns speciella våtrumsmattor som man kan sätta kakel eller klinkers på. Jag tänker mig alltså en produkt som kan användas att klä ett badrums väggar och golv med för att få ett godkänt fuktskydd. Sedan kan man i efterhand sätta en fondvägg av kakel, ovanpå denna matta.

Finns det någon sådan produkt?

 
FÖR BÄSTA SVAR FRÅGA DITT FÖRSÄKRINGSBOLAG VAD DOM KRÄVER SOM FUKTSKYDD ALTERNATIVT FRÅGA EN CERTIFIERAD KAKELLÄGGARE/FIRMA
SÅ FÅR DU REDA VAD MAN KAN OCH INTE KAN GÖRA.
 
Om du har ett våtutrymme med plastmatta som skall beläggas med kakel/klinker, så är det nog säkrast att avlägsna mattan och fuktskydda enligt branschreglerna, se:

http://www.bkr.se/branschregler/branschregler2002.pdf

Är nog säkrast så, eftersom det antagligen inte går att vara säker på om mattan är godkänd.

Men om du tänker lägga ny matta, så kolla in:

http://www.gvk.se/upload/LayoutPlast.pdf#search="kakel på plastmatta"

Personligen så ser jag ingen fördel med plastmattan, den skall svetsas och läggas enligt konstens alla regler. Ett deformationsupptagande fuktskydd som appliceras med pensel eller roller ( i vissa konstruktioner förstärkt med fiberduk) är nog ett bättre alternativ!

Lycka till!
 
Tack för dokumentet!

Min tanke är att ha en fondvägg i kakel och resten i plast i ett nyrenoverat badrum. Genom att använda en plastmatta som kan användas för att sätta kakel på i hela rummet så kan jag själv fixa kaklandet i efterhand. Förmodligen är det inte speciellt mycket dyrare att låta en mattläggare lägga matta + väggmaterial i hela badrummet, än att lägga matta på golv och klä tre av fyra väggar med plast och ha rollat tätskikt på en fjärde där kakel ska på plats.

Ytterligare en fördel med detta alternativ är att golvbrunnar lagda före -91 inte måste bytas om jag väljer en plastmatta. Så i det fallet kan jag behålla den befintliga golvbrunnen och spara pengar där.

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.