Hej

Snickaren rekomenderade LED-spottar som Bauhaus säljer att sätta under takfoten, (bygger ut just nu).

Det är IP44, men de är gjorda för att sitta i badrum och inte tänkta att vara utomhus. På Bauhaus sa dom att det som kan hända är att den börjar rosta. Snickaren sa att det inte är troligt då det är fuktigare i ett badrum, och att jag kan lacka dom innan.

Elektrikern som ska installera dom är också tveksam, han är rädd att det kan hända grejjer då det är 230 volts lampor och sitter i brännbart material.

Vad säger ni här? Ska jag satsa på andra spottar?

Det är denna jag ev. köper:
INBYGGNADSSPOT TRITON LED, BORSTAD STÅL, 3-PACK

Endast 1,5 W ~ 95% lägre strömförbrukning men ger samma ljusutbyte som 30 W. Brinntid 20 000 timmar. IP44 godkänd för badrum zon 2 + 3. Till 230 volt, transformator krävs inte. Lamporna ger ett kallt vitt ljus. Finns i vit och borstad stål.

2148-rescaledpic-250x250.jpg
 
Man ska alltid följa fabrikantens anvisningar. Kan ju tänkas att det inte bara är fukt det handlar om utan temperaturer också samt som elektrikern säger. Du lyssnar väl först och främst på en elektriker än en snickare när det gäller el hoppas jag ;)
 
När jag läste din beskrivning av de olika personernas åsikter tänkte jag precis som Glufsglufs skriver. Du bör värdera en elektrikers åsikt högre än en snickares i detta fall tycker jag!
 
KÖP INTE Triton LED. Du kommer bara att bli missnöjd. Att den motsvarar 30W är inte sant, de uppgifterna stämmer inte. Den lyser knappt upp sig själv.
Dessutom, Triton är INTE godkänd för att sitta utomhus. Om du vill köpa dina spottar på Bauhaus ska du isåfall köpa Recess Power LED som är godkänt för utomhusbruk.
 
Ok, ni verkar samstämmiga. Det blir något annat. Kanske halogenspottar tillsvidare, får skaffa en sort som man kan byta till LED efterhand.

Förövrigt så är detta en snickare jag litar på generellt, han är kunnig om det mesta, även el, men ni har ju naturligtvis en poäng. Tack för snabba svar!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.