Hej!

Jag och min fru kommer att bygga fritidshus till sommaren. Platta på mark med ryggåstak. Ytan är 62 kvm med loft över halva delen och toalett. Vi kommer att gjuta in golvvärme i plattan och hade tänkt använda oss av en vattenmantlad vedeldad fristående kamin som dockas mot liten acc tank (250-300l). Jag har tittat på lite olika modeller och märken av kaminer. Jag undrar nu om någon har erfarenhet av märket Prity? Jag har hittat ett par svenska återförsäljare, bland annat http://www.slg-maskin.se/ och http://www.karles.se. Jag är mest fundersam kring det förhållandevis låga priset i förhållande till den höga effekten som anges och vatten/luft effekt. Kan det verkligen vara möjligt att få ut 37 kw (29 vatten, 8 luft) ur en vattenmantlad kamin för 12 tusen. Visserligen är förbränningskammaren skapligt stor men 37 kw låter för mycket. Samtidigt säljer andra märken för 3 dubbla priset med en angiven effekt på mindre än en tredjedel.

Har ni några andra förslag på vattenmantlade vedkaminer så säg till! Jag är öppen för förslag upp till 30k. Mesta möjliga effekt till vatten och minsta möjliga till luft. Jag är även öppen för förslag ang. dimensionering av effekt eller annat som rör vårt tilltänkta värmesystem.
 
Hej Joakim!
Jag har en wamsler kamin den funkar mycket bra. Till den tank ni har så räcker den bra.
Den har ugn som frugan brukar använda och stekhäll.
Våran är snart 30 år men funkar.
 
Det dyker upp fler o fler import från låglöneländer och varmt blir det om man så eldar i en soptunna.Det mest bekymmersamma är importen av gjutjätnskaminer från Kina som det jag provat tenderar att vara i samma usla klass som verktygen från Rusta.Men billiga. Det enda man kan förlora med att köpa kvalitet är en summa pengar. Att köpa billigt kan bli värre.Se till att firman finns kvar den dag du behöver reklamera eller ha reservdel.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.