Vi har tänkt ha 0500-N väggarna i hallen. Nu håller vi på att titta på skjutdörrar och vi har fastnat för två leverantörer- den ena har valt 0502-Y som "vit" och den andra 0300-N.

Kan man ha 0500-N på väggarna och 0300-N på garderobsdörrarna eller skär det sig? Hur stor skillnad är det på dessa två nyanser?
 
Hej,

De flesta seriösa färghandlare har färgkort där du kan lägga dessa två kort/färgkoder jämte varann och bedöma själv. Tror det avgörs väldigt mycket av betraktarens öga vad som är ok i detta fall så åk en runda i helgen och kika :)
 
S 0300-N är en nästan helt vit färg, medans S 0500-N är en något grå kulör, också den är nästan helt vit. Jag skulle säga att de passar ihop eftersom de går i samma ton (grå). Dock en S 0502-y går i en gul/grön nyans och enligt mitt tycke passar inte speciellt bra med S 0500-N.
 
Det kommer nog inte se dumt ut alls.

Köp två småburkar med kulörerna och måla upp på väggen 1x1 meter. Då får man en mycket bättre bild av hur färgerna ser ut mot varandra och i det ljuset.
 
collo skrev:
Köp två småburkar med kulörerna och måla upp på väggen 1x1 meter. Då får man en mycket bättre bild av hur färgerna ser ut mot varandra och i det ljuset.
Ett utmärkt förslag! Vi skulle ha ljus, "mjuk", gulfärgad panel i köket och valde mellan tre nyanser med hjälp av de pyttesmå provlapparna. Kunde inte bestämma oss så vi tog provburkar av alla tre. Tur var nog det för efter provmålning visade det sig att även den "snällaste" färgen blev på tok för skrikig. Det är jättesvårt att föreställa sig slutresultatet med bara en liten provbit i affären!
 
Får man fråga vilka leverantörer av skjutdörrar det handlar om? Vi har också valt S-0500-N på nästan samtliga väggar och foder/lister. Vi skall strax påbörja renovering av sovrum där vi tänkt sätta in skjutdörrar som garderober.
 
Det är så pass liten skillnad på 0500 och 0300 att man inte ser det med blotta ögat. Än mindre om det är på olika material såsom skjutdörrar och väggar.

Så det är inga som helst problem att matcha. 0502-y kommer dock se gul ut med 0500.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.