Hej

Någon som vet nån utsättare som är bra och billig? ::)
Vad kostar det ca.?
I Stockholm.

/M
 
Du menar någon som markerar på tomten var huset skall stå? Det gör en lantmätare och då har du inte så mycket att välja på mer än Lantmäteriverket.
 
Kommunen fixar det också......
 
Bob_the_builder
Det vanliga är att kommunens mättekniker gör utsättningen. Man kan få andra människor godkända också, om man kan styrka att de har rätt kompetens (läs: är ingenjörer med mätteknisk kompetens). Så gjorde jag och lyckades komma undan lite billigare... Många bäckar små.
 
Om kommunen har varit ute och "satt ut" huset innan grundarbetena har börjat, har man möjlighet att justera placeringen av huset ca 0,5m när man väl börjar med grunden?
Har för mig att kommunen mäter in huset ytterligare en gång (exakt) när väl formen till grunden är byggt men ej gjuten.
Kan detta stämma?

//Suua
 
Det beror väl mest på vad som är godkänt inom detaljplan. I vårt fall bygger vi utanför detaljplan och när vi stod och schaktade bestämde vi oss för att flytta fram huset en meter pga höjdförhållandena på tomten. Det var inga problem från kommunens sida. Så länge man håller sig inom den del av tomten som får bebyggas (4,5 m från tomtgräns, ev prickad mark) borde det ju inte vara några problem.
 
Ring Nacka Utsättning dom är både biilliga o bra
 
Du menar Nacka Utstakning tel. 08-718 28 20.
Clinton mätkonsult finns också 08 - 549 008 60.
Ring och fråga vad det kostar. Grovutsättning ska inte gå på mer än ca 1500-2000 kr, finutsättning med profiler kanske det dubbla.
 
Vår kommun tar 6600:- för finutsättningen med profiler om man önskar. Grovutsättning - om det behövs kostar 1100:-/timma.
mvh/stenhus05
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.