Om man bygger med delad entreprenad så besiktar Garbogubben bara materialleveransen från husleverantören.( Man har en annan gubbe för att besikta arbetet.) Om man då köper en totalentreprenad från ex. Myresjöhus besiktar han då även monteringen av materialleveransen. Om man då ex.vis skall ha en 2-års besiktning med Myresjö och totalentreprenad så har man ju bara den partiska Garborepresentanten, eller?
 
vad är det för "gubbe" som besiktar arbetet då?
 
Jag hade vår KA som har riksbehörighet osv...
Han besiktade allt när han var där på bes.dagen.
 
Vid delad entreprenad (byggsats från husleverantören och egna skriftliga avtal med respektive entreprenörer) ingår från flera större husleverantörer färdigställande- och byggfelsförsäkring från t.ex. Gar-Bo. En förutsättning är att det är seriösa entreprenörer.

I kostnaden för försäkringen ingår också en slutbesiktning av entreprnörernas åtagande.
Byggsatsen omfattas egentligen inte av slutbesiktningen då den inte omfattas av entreprenadreglerna utan är köp av material enligt konsumentköplagen. Besiktningsmannen har dock försäkringsbolagens uppdrag att kolla även byggsatsen. Det är dock samma person som gör detta.

Det är oftast försäkringsgivaren som utser besiktningsman enligt avtalen mellan beställaren och entreprenörerna. Denne besiktningsman är att anse som opartisk. Han har ju inget samröre vare sig med beställaren eller entreprenörerna.
Den kvalitetsansvarige får inte utföra slutbesiktningen då den som gör detta skall vara opartisk. KA är inte opartisk då han ju är anlitad som KA av beställaren.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.