Vi har en stor vitmålad vägg där spacklingarna har börjat synas mer. När vi flyttade in i vårt nybyggda hus (2år sedan) såg man det inte alls utan det har kommit nu på senare tid. Är det någon som har varit med om samma problem eller vet vad det kan bero på?
 
På vad vis ser man dem ? stroktur , mörka ytor eller spickor ? Är väggen vävad ? Är den målad två gånger ?
 
Målad gips, hur månnga gånger som målaren gjorde strykningarna vet jag inte. Spacklingarna syns som svagt mörka ränder, tittar man riktigt noga så ser man gipsskruvarna som små mörka prickar. Ska man inte kräva mer av yrkesmålare? Eller kan det vara något annat fel?
 
Ett senarium- om rummet varit kallt och värms upp och det ryker in lite. Så tar det längre tid att värma skruvar o spckel och det kan bli lite kondens och sotfäste här. Om man målar bara en gång så kan skarvarna synas med till stor del pågrund av olik struktur. men att skruvarna syns som prickar verkar konstigt.
 
Hej! På grund av rörelser som kan förekomma i vissa hus så kan det ibland bli någon liten spricka eller att man ser skarven från något visst håll..vet ej om det är något sånt i det här fallet men du säger skruvhålen syns? det ska det ju absolut inte göra om det är riktigt gjort!
fusk med antigen spackling eller skarvremsa? Hör med din målare vad han har att säga?

mvh
 
Det är inga sprickor, det ser ut som mörka ca 10cm breda ränder. Är det valigt att det blir kondens på spackelskarvarna? i så fall borde det vara många som har samma problem när de eldar med sina kaminer. Borde inte samma problem uppstå i taket med i så fall?
 
Låter väldigt märkligt...men eftersom ni varken fått någon spricka i skarvarna eller att skruvarna skjutit fram ur skivan så tror jag inte det är målarens fel, definitivt inte efter 2 år dessutom.
Jag funderar på om det blivit någon reaktion mellan spacklet och färgen...hade det bara varit skruvskallarna som synts igenom hade jag lagt mitt bud på konstruktionsfel - att fukt i någon form fått skruvarna att börja korrodera. Men eftersom både skarvarna och skruvskallarna syns först nu - efter 2 år, så kan ju någon form av reaktion mellan spackel och färg uppstått.

Alt. 2 är kass färg med urblekt pigment, vilket kanske är mer troligt.
 
Skruvskallarna syns inte så väl. Är det vanligt med dåligt pigment i färg?
 
Om det beror på rök , kyla o värme alltså om ? Så skall det inte vara så. Man skall inte ha kaminen att ryka in , löses med bra drag god tillgång till tilluft. Det finns olje lampor och kanske dåliga ljus som sotar. Men om man har bra isolerat och inte för stora temperaturväxlingar så blir det inga spackel yttor som inte hinner med i temperaturväxlingen. Om ni tittar i ett 70-talshus så finns det nästan alltid mörkare fläckar i taken, ovan dessa fläckar kan ni vara säkra på att det finns glipor i isoleringen.
 
Det är inte så att ni har ändrat belysningen på något sätt? Någon golvlampa eller nya spottar eller liknande? Med ljus som kommer från sidan syns sådant som annars inte går att se. (Vilket jag svär över varje gång jag råkar rikta bygglamporna mot ett "färdigt" ställe på en vägg där man ser svackan när det blir släpljus...)
 
Inget nytt ljus, ränderna syns när man inte har lamporna på. Om det är dåligt isolerat kan man se det på något vis?
 
Forbo skrev:
Det är inte så att ni har ändrat belysningen på något sätt? Någon golvlampa eller nya spottar eller liknande? Med ljus som kommer från sidan syns sådant som annars inte går att se. (Vilket jag svär över varje gång jag råkar rikta bygglamporna mot ett "färdigt" ställe på en vägg där man ser svackan när det blir släpljus...)
Det är ju skräcken när släpljuset kommer...blir tokig. Nästa gång bygger jag en bunker! :D
 
bumpaberra skrev:
Det är ju skräcken när släpljuset kommer...blir tokig. Nästa gång bygger jag en bunker! :D
:)
Jag tröstar mig med att de ställen där spacklingen kunde varit aningen bättre ska bära TV, bokhyllor och tavlor...där det är "rena" ytor är det inga svackor...som jag kan se i befintligt ljus iallafall:)

Till TS: Om det bara är målat direkt på gipsskivor, dvs ingen väv eller tapet, så går det rätt enkelt att bara fylla i spackel i svackorna, slipa och måla.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.