Hej
Håller på att renovera en liten sommarstuga och har börjat närma mig köket. Huset har byggts ut lite hipp som happ verkar det som om hela köket har ett furuplank golv (kärlek) bortsett från den nisch in i väggen där spis samt smal liten vedspis står. där är det nu TRE! olika blandningar av parkettgolv. Till att börja med vill vi inte ha trägolv framför vedspisen och sen kan det helt enkelt inte se ut som det gör då golvet sträcker sig en 30-40 cm ut framför spisarna. Tankar har gått kring att lägga klinkers där istället men nu börjar jag fundera på möjligheten att göra det så enkelt för sig som att gjuta en betongplatta under alltsammans. Golvet är på reglar... inte alltför grova då huset är gammalt och huset står på plintar.
Skulle detta fungera rent konstruktionsmässigt?
Alternativ som en plåt av järn/koppar/mässing har vi också funderat på men det gick bort med motiveringen att jag skulle få hål i alla strumpor på nolltid.

Tips mottages tacksamt
 
Tyresö
Att gjuta en betongplatta som ska bli uppburen av reglarna, kan jag avråda dej direkt från att göra pga betong väger 2,3 kg/liter. Betongplattan bör vara 10 cm tjock - sen kan du väldigt lätt räkna ut vad plattans vikt blir. Vill du ha klinkers, så tror jag du istället ska flytspackla golvet, men det får någon badrumsrenoverare här på forumet förklara hur du ska bygga upp golvet innan flytspacklingen.
 
Med en kantlist ska väl strumporna klara sig?
Annars kan nog forumets plattsättarproffs berätta hur man gör med underlaget för att kunna sätta klinker på ett golv med träbjälklag.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.