Jag vill gärna höra vad ni tycker om detta hus, ur alla möjliga synvinklar, både att bygga och att bo i.
 
  • 1b.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Närmare titt på den bakre delen av huset
 
  • 1b_big.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ska säga att det är ett hus i tre etage, med en övervåning på den mellersta delen, här kommer ritning på den.

Skriv om ni funderar över något, vill ha mer förklaringar eller bilder.
 
  • 2b.jpg
Hur ska jag tolka att ingen har några kommentarer, bu eller bä? :-/
Finns det ingenting att säga om denna planlösning?
 
Hemmakatten
Planlösningen är nog så enkel att fixa. Det viktigaste är huset (fasader) och dess läge på tomten med hänsyn till omgivningar, solläge, trädgård mm. Lägg gärna in några sådana bilder/ritningar
 
Det verkar dyrt och onödigt krångligt. Jag tolkar lösningen som ett sätt att attackera en svår tomt. Halvtrapporna kommer att kännas som ett hinder mer än en tillgång. Integrationen mellan ute och inne kan ni lösa bra mycket billigare och minst lika effektivt med ett traditionellt souterrainhus.
 
Hemmakatten
billy_baver skrev:
Halvtrapporna kommer att kännas som ett hinder mer än en tillgång.  
Där håller jag inte riktigt med billy_baver.
Vi bodde tidigare i ett 60-talshus med 4 halvplan. Det var två huskroppar som satt ihop på olika höjd med halvtrappor i mitten. Det var just den lösningen och att det var ljust o stort med bra kontakt med de olika planen som gjorde att vi köpte huset.

Sen är det säkert som billy_baver skriver att detta är en dyrare lösning än ett vanligt souterränghus. Men hus bygger man ju inte alltid det allra billigaste, utan ibland får saker o ting kosta mer. ;)
 


Jag tycker att det ser jättehäftigt ut!

Skulle vilja se fasader bara...
 
Hej allesammans!
Kul med lite kommentarer.
Ja, vi har funderat fram och tillbaka ang trapporna, om man kommer att svära över dem efter ett tag...men det är ju svårt att veta....
Det är som en av er skrev en lösningen för att få huset att passa på tomten, samtidigt som vi tycker att det är snyggt.

Och sen det där med hur dyrt det blir, vi har offerter ute nu, så vi håller tummarna...men risk finns att det blir alldeles för dyrt och komplext att bygga. Vi har fått såna kommentarer, ja. Gillar inte traditionella lösningar, tex klassiska sutteränghus med en trappa mellan våningarna (vi har inte en hellång trappa upp till övervåningen, man får som dra av en etagenivå eftersom trappen går från det övre etaget...är ni med?)

Ja, än har vi inte lagt denna lösningen till historian, men det kan tänkas att vi måste tänka om i enklare lösningar, men då blir det nog ett enplanshus, fortfarande funkisstil...Men känns drygt att sätta sig ned och rita om alltihop och planera om...

Skickar med några fasadstudier, säg vad ni tycker!
Oftast får vi höra att det är skitsnyggt eller så skitfult.... :-/
 
  • fasad_001.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
En till fasadskiss....
 
  • fasad2_002.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Svar till Hemmakatten:
Planlösningen är nog så enkel att fixa. Det viktigaste är huset (fasader) och dess läge på tomten med hänsyn till omgivningar, solläge, trädgård mm. Lägg gärna in några sådana bilder/ritningar

SVAR:
Ska försöka förklara, solen går upp typ mot gaveln där entredörren är, och eftermiddagssolen står snett riktad mot vinterträdgården. Vägen är nedanför vardagsrummet, vi ska placera huset så högt upp som möjligt, enbart ha lite skogstomt bakom huset. Skog bakom huset, en obebyggd tomt med skog vid sidan om entrédörren, en bebyggd tomt mot vinterträdgårdens sida. Hoppas du förstår... Har dåligt med ritningar som förklarar detta.
 
Jag tycker nog huset är varken vackert eller fult. "Funkis" går väl ut på att skönheten sitter i funktionen.
;)

Så, hur funkar kåken till vardags? Får ni plats med carport/garage högst uppe vid entrén? Jag tror det vore att föredra.

Eller landar ni med bilen nere vid gatan, söder om vardagsrummet? I så fall får ni kämpa er uppför yttertrappan med matkassarna, in i hallen och därifrån klättra en halvtrappa ner till matrummet, snedda in i köket och först där äntligen dumpa grejorna i kyl och frys. Det krånglet kommer ni snart att undvika genom att ta genvägen till köket via vardagsrummet. Och det var kanske inte riktigt meningen.
 
Svar till billy_baver:

Jag tycker nog huset är varken vackert eller fult.  "Funkis" går väl ut på att skönheten sitter i funktionen.
;)
SVAR: Hmm, ok

Så, hur funkar kåken till vardags?  Får ni plats med carport/garage högst uppe vid entrén? Jag tror det vore att föredra.

Eller landar ni med bilen nere vid gatan, söder om vardagsrummet? I så fall får ni kämpa er uppför yttertrappan med matkassarna, in i hallen och därifrån klättra en halvtrappa ner till matrummet, snedda in i köket och först där äntligen dumpa grejorna i kyl och frys.  Det krånglet kommer ni snart att undvika genom att ta genvägen till köket via vardagsrummet.  Och det var kanske inte riktigt meningen.
SVAR: Nja, vi hade tänkt att ha garaget nere vid vägen, men även en väg upp till entrén, annars blir det ju som sagt lite kämpigt när man handlat eller köpt möbler...osv Och sommartit hade vi tänkt att man kunde använda dörren direkt in i vardagsrummet.
 
Tjenixen!
Ny här. Hur gick det med huset, blev det något?
 
En liten lägesrapport!
Vi planerar och funderar, tar in offerter osv
Det är mycket som ska fungera ihop...

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.