Hej,

Bor i en lägenhet i ett hus som under slutet av 90talet stambyttes.
Vi har under senare tiden upptäckt att det ibland blir stopp i avloppet och diskhon fylls med vatten.


Konstruktionen (se bild) är en dubbelho med ett y-kors där en pågrening från en diskmaskin ansluter innan vattenlåset tar vid. Efter vattenlåset som är av IKEA modell tar en 50mm kabel vid innan den fästs i huvudstammen längst ner i bild.

Vi har upptäckt att om vi lossar kabeln vid fästet i huvudstammen så pysser det ut luft och vattnet "forsar" iväg och diskohon töms.

Varför är det så?
 
  • DSC_95801.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
hm, kan ju vara så att någon luftare upp igenom huset är igentäppt på något sätt, ex löv, snö. Men om ni bor i lägenhet så får väl fastighetsägaren ta hand om detta? Ni är ju inte ansvariga för att avloppssystemet i huset inte fungerar riktigt. Men vill du ändå lösa det själv kan du sätta dit en vakum-luftare, inte större än en tennis boll i storlek. Monteras enkelt med lämpliga plast delar. Det löser högst troligt ditt problem, men kanske inte hela stammen.
 
Matte8005 skrev:
Vi har upptäckt att om vi lossar kabeln vid fästet i huvudstammen så pysser det ut luft och vattnet "forsar" iväg och diskohon töms.
Fel i avluftning i avloppsstammen som kan inte fixas hos dej. Tillåter du luften pysa ut hos dej så kommer det lukta avlopp i ditt kök.
Vaccum-luftare gör ingen nytta i ditt fall för den släpper luften enbart in och inte ut. Kanske stopp i avloppet som byggs på någonstans ?
 
att vakumluftaren släpper in luft borde ju betyda att det rinner undan om inte annat, lukt blir det väl inte då?. Men löser ju inget problem på stammen..
 
Ibland får man dessa effekter när det börjar bli stopp i den egna delen av stammen (den delen fram till den stora som har avluftning). Kontrollera med grannar om de har samma problem och om ni vet hur rören går så vet ni om det bara finns en stam eller om toalett går på annan. Funkar det bra från toalett mot samma stam så är det troligen början till stopp lokalt fram dit.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.