Hej

Har ett trähus byggt på betongplatta från -71
Skulle tapetsera om i ett av rummen och upptäckte att tapeten som satt var fuktig och hade börjat mögla lite lätt i nedkant. Detta var endast mot ytterväggarna. Rev bort sockel och gammal tapet för att se hur det såg ut. Mellan golvet och väggen kom det upp kall luft ur springan. Förmodligen är det den luften som kondenserats och bildat fukt. Frågan är då, hur gör man åt detta? Är det väggarna som är för dåligt isolerade eller ska det vara så på gammla hus? Väggarna är ju orginal, så det är byggt så från början. Hur det ser ut under golvet vet jag ej. Bifogar en dålig bild, där ser man regeln efter golvet samt isolering ca 1cm sen gips ovanpå.
 
  • PICT1682.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
de du kan göra är att peta ut gammal isolering där de drar kallt och sen spruta in fogskum eller dreva hela syllen efter ytterväggen

markus
 
Lånar tråden lite, den väven som är bakom, är det någon sorts förstärkning eller gammaldags väv man hade på väggarna? Har samma här hemma nämligen och nyfiken.
 
Har likadant och jag lossade på sockeln och tryckte in befintlig isolering längre och sen tätade med akrylfog mellan syll och betongplatta/parkett. Temperaturen på golvet vid sockeln steg iaf från +7 till +15 vid -10 ute.

Skall ändå göra om den väggen om en snar framtid och kommer då slita bort hela gipsväggen och isolera om hela ytterväggen.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.