Hej


Vet att det är svårt att ge en kostnad, även en ungefärlig, när det gäller att bygga hus. Vi hade dock behövt era erfarenheter och tips som man ska tänka på som förstagångs husbyggare. Vad slutade ert hus på?


Vi tänker bygga huset på mark vi redan har, så någon tomt behöver inte köpas. Vi kommer ta hjälp av entreprenörer där det behövs, men en hel del kommer vi göra själva och med hjälp av duktiga släktingar. Om man ser till material, grund, vatten, el o.s.v. var tror ni att man kan hamna i pris?

Vi har tänkt bygga löpande och räknar på en två årsperiod. Huset ska vara en 1½-plans vil, trä eller murad, på 150-200kvm.

Tack på förhand
Ida
 
Hej

Skulle tro att om ni bygger "normal" standard kommer kostnaden att ligga på cirka 10000kr/m2 för materialet, och om ni sen ska ha firma till allt kommer det att gå på ca 6000 till 7000 kr till.Dessa uppskattningar gäller för trähus. Stenhus är dyrare och det vågar jag inte säga något om, men dom andra siffrorna vet jag stämmer bra.
 
När man säger 10000:- kvm för material. Är det bar stomme, platta, fönster och liknande, eller med golv, innetak, tapeter kakel osv?

Tack
 
Hus brukar kosta nånstan mellan 10 och 30 000 kr/m². Innan man vet mer i detalj om huset är det omöjligt (och meningslöst) att börja specificera vad som ingår.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.