Hej på er,

Undrar om det är någon som har erfarenhet av hur Boen golv ( Vi funderar på Ekparkett home town 3-stav) är i kvalitén. Hur är det att lägga in?

Mvh

Daniel
 
Redigerat:
Finns det inte någon som har köpt Boen golv?
Kanske inte är så bra golv som jag hoppas på...

Mvh
Daniel
 
Vi har precis flyttat in i ett nytt hus. Där ligger det Boen eklamellgolv. Vi har ju inte lagt det själv, men besiktningsmannen kommenterade golvet vid slutbesiktningen om att det var ett av de bästa golv han hade sett. Inga skarvar eller liknande syns. Kvalitetsmässigt känns det som vilket golv som helst, men vi har ju bara bott där en månad ännu...
 
Tack för svaret, det låter lovande.
 
Istället för att starta en ny tråd med i stort sett samma frågeställning, är det någon annan som har erfarenhet av Boen golven?
Går att få tag på för relativt vettiga priser (230kr/kvm) och klicksystemet verkade riktigt trevligt att jobba med.
Var och kikade på det igår och tog några bilder, det finns kanske någon golvspecialist som kan uttala sig om konstruktionen, har sett att vissa golv har spår sågade på undersidan längst brädan, vilket inte Boen golvet hade. Har det några fördelar/nackdelar?
 
Vi har två stavs Boenparkett (ek) i vårt hus som är 3,5 år och vi är mycket missnöjda med kvaliten på golvet.
Det är mycket mjukt och det blir hack och märken i golvet för minsta lilla man tappar. Vid vissa ställen där man står mycket. t.ex. im köket så börjar lacken att bli uppsliten.....
Spill INTE vatten och glöm att torka upp snabbt
Det gäller vårt hus samt 24 hus till i vårt område.

Annars ett mycket vackert parkettgolv som ligger snyggt och utan problem.
 
  • Gilla
mariatherese
  • Laddar…
Tackarför det svaret, jag hade lite magkänsla om att det kanske inte var så perfekt som det verkade. Blir nog ByggMax istället
 
Hej,

Vi har lagt ett Boen 3-stav Ekparkett, mattlackat. Vi är helnöjda, enkelt att lägga och väldigt nöjda med resultatet. Golvet ligger i både hallen och angränsande sovrum och vi har inte märkt av något problem med att golvet skulle vara otåligt mot den relativt omilda behandling som ett golv får i hallen.
Enl. golvförsäljaren är Boen tillvekat av samma fabrik som Forbo Forshaga, samma golv men olika branding vilket även gör Boen lite billigare.

Hoppas du hittar golvet som är rätt för er och lycka till!
 
Det blev en parkett från Berg & Berg istället. Andrasortering som i mitt tycke är charmigare än förstasorteringen. 4mm är slitytan, kostade 159kr/kvm på Bauhaus och kan kompletteras med Bauhaus Robust parkett (också berg & berg)
 
Jag har Boen-planka mattlackad ek i hela huset,förutom hall,har legat ett år och är jättenöjd än så länge...
Men jag vet att dom tillverkar golv i Norge,Tyskland och baltländerna och mellan dessa fabriker skiljer det nog i kvalite och golvtyper.
Är nog som allt annat man får vad man betalar för !
 
Vill bara varna för detta sk*tgolv. Vi har det i hela huset - tyvärr. Att lägga det var väldigt enkelt så långt gott och väl...
Men hållbarhetsmässigt har jag aldrig träffat på något sämre! Det är så mjukt. Grabben tappade en leksak från trappan (ca 1 m upp) och det blev en *krater* där leksaken landade. Det märket kommer vi aldrig kunna slipa bort. Samma sak om man tappar en tallrik eller ett glas i golvet, eller gud förbjude - drar en stol över golvet (trots att vi har tassar på samtliga möbler).

Jag har en känsla av att vi kommer att få lägga ett annat golv inom 5 år. Kul att montera ner trapp och kamin...

Nej, skit är vad det är. Man får förmodligen mer för pengarna på byggmax!
 
Hej. Vårt hus är 1 år och har boen golv i hela huset. Mjukt och inte speciellt tåligt. Blir lätt skador. Vi har oxå problem med att golvet spjälkar sig, typ resor sig. Golv leverantören skickar då ut folk och slipar ner det skade stället och lägger i vax. Då pratar vi som sakt om ett hus på 1 år!
 
Hej igen. Glömde att tillägga att även öppna knastrar finns i golvet
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.