Hej,

Jag ser framför mig ett ganska specifikt bord som ska stå vid mitt fönster (100cm upp) och efersom det är ganska specifikt så är det svårt att hitta det och funderar därför på att försöka bygga ett själv trots begrännsade kunskaper.

Bordskivan ska vara ca 80*90cm och höjden då ca 100 cm. Jag vill även att det ska hängas på en halvrund klaff på 90cm sidan som är ca 45 cm - i radie/längstapunkt.

Jag har skissat på lite olika design förslag och vill börja titta på matieral:

MATERIAL
Det får gärna vara lite vintage över bordet som: http://www.huldra.se/ -- http://shop.textalk.se/se/articleimage.php?id=8785&image=4103723&fullwidth=1&fullheight=1 (Typ exakt ett sånt bord jag vill ha fast högre och rund klaff)

Skulle annars villja limma ihopp två av dessa breda plankor till bordskivan http://lovsjologhouse.dinstudio.se/gallery_24.html men det är överkurs.

Jag känner att material till bordskivan går att hitta ganska enkelt.

Däremot tycket jag det verkar mycket svårare att hitta bra material till benen alternativt färdiga ben.

Så var hittar jag bra material till ben eller tom färdiga ben?

Alla tips och tankar är mycket välkommna runt denna design och materialval.

Mvh
Carl-Johan

ps. har hört att man kan köpa bordsbensförlängare som är lite av en strut som man för i orginal benet i. Med sådana kan jag köpa bordet ovan och höjja upp det o fixa klaffen senare. Finns sådana? jag hittar inget på nätet ds.
 
Vilka maskiner har du tillgång till?

/Kent
 
Jag själv har endast basics så som sticksåg och slipmaskin och envishet. Kan dock få hjälp att fräsa m.m men i begränsad utsträckning. Jag skulle främst se mig som en assembly och finish punkt.
 
Tja!

Med sargbeslag och skruvstift kan du enkelt bygga underredet precis som du vill ha det utan några avancerade maskiner eller verktyg. Det blir stadigt och enkelt att plocka isär vid ev. flytt.

Per.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.