Tror att du kanske bör göra upp en bild över vad det du är ute efter. Är det självhushållning så kanske du ska leta efter ngt annat. Är det att ha ett kul projekt med vänninan så kanske torpet i fråga är ok. Men givetvis ska du åka och titta på det först. En flygresa T&R boden är betydligt mindre kostsamt än att köpa något du inte har sett...
 
hildab skrev:
vad menas med "förvärvstillstånd"?
http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rv%C3%A4rvstillst%C3%A5nd
http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19790230.htm

Om du seriöst funderar på att köpa det där huset så har du inga problem med att åka upp och titta på det...tänk på att det kan bli en hel del resor dit framöver också då så det kan vara bra att känna på resvägen.

Att du "naturligtvis kan sälja det för det dubbla" håller jag inte med om - det finns en hel del i princip osäljbara hus uppåt till...och man kan inte på ngt sätt räkna med att få igen de pengar som man lägger på investeringar.

Jag köpte min tomt i dalarna 2007 (1800 kvm för 40000kr inkl VA), samtidigt så fanns en liten gård med timmerhus till salu i samma landskap för 60000 kr (med ett bostadshusr + 2 andra byggnader, ingen el inget vatten) - en kollega köpte dessa ungefär på samma premisser som du har.
Men det är då ca 20 mil från Stockholm, lite mer rimlig sträcka ? :)

Ett tips är att kolla på blocket och internetauktioner snarare än på mäklarsidor om du letar lågkostnadsfastigheter då mäklarna sällan är så intresserade att ta ett säljuppdrag i obygden för 0 kr :)

/K
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.