Framtid har nu blivit presens. Köket är byggt och näst intill färdigt. Kvar är att måla ngt foder en sväng till och slipa/behandla golvet. Men det blir till helgen. Vi byggde egna fronter av 12 mm plywood som vi sedan skruvlimmade en ram av planhyvlad furu 8 mm på. Blev kanonbra. Det var inga som helst bekymmer att pula dit maskinen. Eftersom vi dels ville ha bänken ngt högre och dessutom byggde ett ramverk på stommarna kunder vi lägga en "ribba" tvärs över alla stommar. Blev superstabilt.
 
Vi som har lite svårt att få text att bli en bild i huvudet kan vi inte få en bild på härligheten från verkligheten istället? Låter spännande iaf.
 
cederbusch skrev:
Kvar är att måla ngt foder
Ooopps, passa dig. Det är sånt här som "något foder" eller "bara en list" som brukar ta resterande 80 procent av projekttiden....:S
 
Jodå, bild kommer. Har lagt ut lite bilder förut (på annat) i hopp om att få en och annan klapp på axeln utan vidare framgång. Tänkte kanske göra som en del att posta massa bilder i en egen tråd. Men jag lovar ngn bild här!

Alfredo: Det är jag alldeles för medveten om. Men vi ligger jäkligt bra till i köksprojektet. Alla foder är målade, de runt en dörr ska strykas en gång till. Alla socklar är sågade och målade, monteras efter golvslipning. Det är ngra hyllor som ska upp som troligen kräver en strykning till. Men vi har fått en bra rutin på detta nu. Jag och frun sätter oss om kvällarna och målar till en ljudbok. Fantastiskt bra, kan rekommenderas. Elen ska kopplas till en lampa och ett uttag, men inget av dem är särskilt viktiga för driften så att säga. Frun vill ha ngn glasskiva på väggen som skydd, men jag är inte lika övertygad. Så det är inget jag riktigt prioriterar. Fast det räcker ju med en röd fläck eller efter fett för att jag ska inse att hon hade rätt.

Vardagsrum och matsal har stått "klara" sen i juli. "Bara" socklarna kvar, och gardinar, och tavlor...
 
Väntar nyfiket på bilder. :)
 
Hade tänkt att fixa igår kväll men jag orkade helt enkelt inte. Ikväll är det julbord med jobbet. Torsdag då kanske om allt vill sig väl! :)
 
.. Snart torsdag... :wow:

Extrabeställde lite målade passbitar till vårt kök igår för att precis som du säger sätta mellan stommarna i linje med luckorna för att få det att se mer platsbyggt och äldre ut.
Så jag väntar med spänning för att se hur ert blir!
 
Ok, here it goes.

Bilderna på serveringsgången och skåpen vid murstocken tog jag imorse. Övriga är kanske 2 veckor gamla så det ser ut att vara mer kvar än vad det är. Socklarna är som sagt målade men inte på plats eftersom vi ska slipa golvet i helgen.

Håll till godo.
 
  • PICT9404.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • PICT9411.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • PICT9413.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • PICT9414.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
An NY1 och 1 till
  • Laddar…
d^_^b

Snkitsnyggt! Precis så där tänker jag få vårt kök (iofs så insåg jag igår att jag saknar ett par millimeter på ena sidan för att få in täcksidor mellan stommarna men räknar med att med lite kärlek så går de in! )

Två frågor:
Jag tänkte behålla putsen på min murstock mot hällen med tanke på hur grisig den kan bli. Ska ni klä er med ngt eller bara lacka? Jag hade en tanke att Farsan som är plåtis får knäcka till en borstad rostfri plåt mellan bänkskiva och fläkt.

Takbelysningen - Vart har du hittat den? Vill ha spottar men då jag kommer att behöva sänka med ca7cm blir det knas. Om jag inte kr med LED.
 
Tackar. Jag är väldigt nöjd med det mesta.

Murstocken är inpregnerad med kakelinpregnering 2 ggr. Men det är ju inte direkt ngn glatt yta. Fast jag har sett att vatten liksom pärlat sig på ytan så lite har nog porerna stängts. Frun vill sätta glas både för mustocken och väggarna kring bänkarna. Det var min idé från början men jag har mina betänkligheter om det hela. Det blir bökigt att få dit skivorna med tanke på uttag och stenarna i mustocken. Och eftersom vi bara ska ha öppna hyllplan så kommer det inte finnas ngn naturlig avgränsning för glaset, så frågan är hur snyggt det verkligen blir.

Belysningen är inte häftigare än att vi köpt dem på Ikea. Bra pris, snygga och väldigt praktiskt, särkilt om man inte är helt hundra på vart man vill ha lamporna och hur många. Nu kan vi flytta runt som vi vill och komplettera med fler om det behövs. Det enda jag inte kunnat lista ut än är om de är dimbara. Har ganska dyra dimmers så jag vill inte elda dem i onödan. :)
 
Var ju riktigt snyggt det där, starkt jobbat. d^_^b
 
Snyggt kök!! Gillar murstocken - är den original eller är det en retrofit? Förstår inte riktigt vad du menar med att det saknas naturlig avgränsare för att skydda dem med glas. Kakelimpregnering är bra, men kom ihåg att det stänker en hel del från spisen som kan fastna pga den ojämna ytan. Så jag skulle nog rekommendera antingen en skyddsplåt eller glas.

Kul med bilder! Som sagt, riktigt fint!
 
Vafalls!? Retrofit? Behagar han förolämpa mig! :)

Nej det skulle aldrig falla mig in att få ngt att se ut som ngt annat. Hade murstocken varit ful så hade det blivit puts. Så ja, det är original.

Med avgränsare tänkte jag på överslåp. Då har man bänken som en gräns och skåpet som en annan. Nu kommer ju skivan sluta mitt på väggen=osnyggt.

Tack för kommentarerna, det var hårt slit så det är roligt att höra att det blev bra.
 
Riktigt snyggt och mysigt kök! Det har du gjort bra. :)
 
...och frugan ska tilläggas. Även om jag bygger mer så tänker hon ut saker betydligt bättre än mig. Och framförallt tänker hon mer innan, jag är ibland lite väl snabb med saker och då får man göra om. :blushing:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.