Jag håller på och bygger ett vardagsrumsbord med lätt tonat glas där själva stommen är en V12a där glaset ska vila på insugena. Glasskivan går ut ungefär 15 cm utanför stommen på långsidorna och ca 30 cm på långsidorna. Glasskivan är lite rundad i hörnen. Nu är frågan hur man ska fästa den på bästa sett utan att förstöra det man ser genom glaset? Lim lär väl lämna fogar även om det så kallat transparant lim? Någon form av häftkuddar?

Är det någon som har något tips? Det finns ju bord att köpa där glaset enbart ligger på en stomme. Det måste ju gå att lösa på ett estetiskt tilltalande sätt. :)
 
Tyresö
Det finns små gummidistanser med kister på ena sidan och dom gör att glasskivan inte glider runt, men att den ändå ligger kvar pga egenvikten.
Ett alternativ.....
http://www.atc.se/Produktf%c3%b6tter.aspx
 
Ah det där verkar bra. Ska ta en kik. Tack!
 
Nackdelen med sådana fötter är att du får glasets vikt på några få punkter. Iofs så har du en skiva som är gjord för det är det ju inget problem och fördelen är ju att du minskar risken för repor från insugen. Kanske kan göra någon fin tunn gummilist runt hela insugen som ser ut som att de ska vara där och på det viset få stor anläggningsyta och glidstop? Har själv en gamal spegeldörr med glas på men den sticker inte ut något så den ligger relativt still utan annat än egentyngd.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.