Vi funderar på att mura en vägg/valv mellan vårt och grannens hus och vill ha välvs dörr i valvet som en ingång till vår trädgård. Jag kan dock inte hitta någon som levererar denna typ av dörrar. Har ni några tips?

/Annika
 
Vad ni behöver är inte en "dörr" utan en "grind".

En traditionellt byggd ytterdörr i ett valv utomhus (utan rejält dörrtak) kommer att bli fuktskadad. Vill ni ha er trädgårdsdörr i trä måste den byggas med samma teknik som en grind.

Varför inte en grind i smitt järn?
 
Jag tror att det blir till att snickra ihop en ;), antingen själv eller ta hjälp av någon snickare, här får du en länk till en hemsida med en massa fina grindalternativ, du kan antingen ta med en bild och låta göra nåt liknande eller låta dig inspireras till att komponera en helt egen variant, http://www.prowellwoodworks.com/galleries/gallery-1.htm

Så fick iaf. jag göra när vi byggde plank+portar i sommar ;)

MVH och Lycka till//Christina.
 
Tack så mycket Christina för den länken. Vet du vad det ungefär kostar om en snickare ska göra en grind? Jag förstår att de så klart varierar beroende av typ av grind, men det skulle vara intressant med en uppskattning.

/Annika
 
Vad en grind kostar? Kolla med den här länken -

http://www.widmark.se/

Av prislistan att döma skulle jag gissa på cirka 4-5.000 Skr. för en två meter hög enkelgrind.

Man kan förstås också snickra en ambitiös grind själv -

http://www.yle.fi/matochfritid/hobby.php?id=216

Och man MÅSTE inte vara "bäst i klassen". ;) Vore jag som ni skulle jag slå ihop en enkel hönshusdörr av gran för ett par hundringar, och figursåga rundeln i toppen.

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.