Hej!

Kommer att komplettera vårt kök med några stommar enl bifogade bilder. Att montera ramarna i sig är ju lätt med en Dominofräs. Problemet är hur jag skall få fast dem i stommarna med samma fräs. Snickeriet har kört med lösningen enl skissen. Överlappet på 1,5mm/sida måste finnas pga det estetiska. Vad tror ni?

Mvh Lagavulin (ny på möbelforat ;))
 
  • köket.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • skiss.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vilka ramar menar du?

/Kent
 
Antar att ramen i fråga är biten som har tvärsnittsmåtten 35x25. Menar du att snickeriet har fäst dem med not? Oavsett vad så kan du väl fästa dem med Dominon och en skvätt vitlim?.Det förutsätter förvisso att du har vettiga tvingar att fixa det hela. Jag tror dock man kan fuska lite med pressen av limmet. Brukar sitta skapligt ändå :)

Ett alternativ kan ju vara att använda sig av fickskruvar (pocket hole) för att fästa ramarna. Detta är något jänkarna är väldigt förtjusta i, framför allt eftersom vart och varannat kök hos dem inte är byggda "eurostyle". Vad är det för material i stommarna?
 
Eftersom du har mycket stor anläggningsyta ska en limning räcka mer än väl (åtminstone om gångjärn inte anläggs på ramen och ytorna lämpar sig för limning), däremot kan det vara krångligt att placera ramen och vid limning få den fixerad så den inte glider. Av den anledningen kan det vara påkallat med någon form av indexering, lämpligen tre eller fyra c-tapp 8x40 per ram. Borra i ramen och för över hålbilden med markeringsstift till stommarna. Provmontera och limma sedan med rejäla tejpförband som fixtur.
 
Glömde! Stommar i 16mm MDF och ramarna i planhyvlad furu. Det där med markeringsstift låter som en smart grej. Då kanske man kan bygga ramarna helt färdiga och låsa med några dominobrickor och sedan köra med vanliga runda tappar?

Nej är avaret på gångjärnen. De sitter inne i stommen och är Blum för infällda luckor.

Mvh Lagavulin
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.