Hej.

1 badrum och 1 toalett ligger vägg i vägg med vars en radiator kopplad till VVC. Dessa byts ut mot handdukstorkar (godkända för VVC).

Handdukstorken på toaletten blir varm men inte den i badrummet.

Vad kan det bero på?
 
är ventilerna öppna? Kolla under locket på returventilen om instatsen är utskruvad.
 
Dr.L skrev:
är ventilerna öppna? Kolla under locket på returventilen om instatsen är utskruvad.
Jepp. Alla ventiler är öppna. När vattnet släpptes på blev det varmt i båda men sen svalnade den ena efter ett tag. Blir dock värme i den när man spolar varmvatten i kranen. Så det är precis som att där inte är cirkulation i den ena men när man då öppnar kranen så blir det?
 
det låter som att den är felkopplad. Handuktorkens retur ska anslutas på vvc-ledningen. På så sätt har du snurr på vattnet konstant. Nu låter det som om att den ligger ansluten i serie på vv-ledningen och därför blir den varm när du spolar, men annars står vattne still. En riktigt fin legionella installation. VVC torkar är inget att rekommendera och nu "från 2011" så kan man inte montera sådana om man ska följa "säkervatten".
 
Tack för svaret. Så då ska det bara vara att rören ska vändas på den h-torken som inte fungerar?
 
Dr.L skrev:
VVC torkar är inget att rekommendera och nu "från 2011" så kan man inte montera sådana om man ska följa "säkervatten".
Men om det utförs i et badrum där det sitter en radiator kopplad på VVC och man byter det till en h-tork så är det väl i princip samma sak? På vilket sätt är det inte godkänt? Ändringen blir ju bara rent estetiskt och det måste finnas flera hundratusen lägenheter där denna installation har funnits i minst 30 år. Varför är det helt plötsligt inte ok?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.