Vi ska lägga en gång i smågatsten och hade tänkt placera ut belysning i gången, så att vi ser när vi kastar soporna. Har sett att det finns lampor av samma dimension som smågatstenen, t ex den här från Jula. Nu undrar jag om någon har erfarenhet av de här lamporna, eller om jag borde välja en annan lampa istället?
422243c-jpg.jpg
 
Det var ett bra pris, de funkar säkert. Designlight har också liknande, fast där monterar man en armatur under själva glas stenen. Jag tror Designlights ger ett varmare sken, samt att det är nog enklare att koppla ifall man vill ha fler än 3.

http://www.designlight.nu/products.asp?prodtype=OUTDOOR&prodsearch=outdoor

D-LM2000 är LED armaturen, och D-LM2003 glasstenen.
 
Tack för tipset! De ser faktiskt bättre ut, med varmare sken.
 
Det är ett hus ett par gator härifrån där man har installerat något liknande. Det som slår mig är att den modell de valt är väldigt ljusstark. Det ser inte riktigt bra ut. Jag skulle nog köpa, lägga ut på prov och se hur det blir, och blir det inte bra (och det inte går att dimma) så tvättar man stenarna noga och lämnar tillbaka dem...
 
Lysstenen från Jula har ett väldigt vitt ljus som jag misstänker att vi inte skulle bli nöjda med, så jag tror att vi ska satsa på den som Jacro tipsade om. Jag ska rapportera här hur det blev.
 
Jag la 8st sådana Jula stenar i somras. Då när jag tände dessa så syntes det knappt pga att det var så ljusa kvällar och nätter och jag tyckte att det verkade vara ganska klent ljus. Nu på höst/vintern kvällarna när det är riktigt mörkt så ser man resultatet. Som ni skrivit så är de väldigt ljusstarka. Ser nästan ut som landningsbanan på Arlanda :S. Om jag vetat detta innan så kanske jag hade övervägt att titta på annan belysningslösning eller kanske nöjt mig med 6 lampor. Nackdelen med dessa som säljs i set om tre är att det bara är ca 1,2m kabel mellan lamporna så de hamnar ganska tätt. Om man som jag vill ha belysning längs en stenkant på 10meter så la jag 4st per slinga, dvs 8st totalt och det blev för stark belysning om jag ska vara ärlig. Om man stirrar mot en lampa så blir man nästan bländad.

Det positiva är ju att det blir bra upplyst och man ser bra i mörkret. ;)
Sen blev det väldigt coolt ljus när det föll 1 dec snö för några veckor sedan. Ljuset trängde enkelt igenom snön och det blev riktigt snyggt.

Varje set säljs med en trafo, med vanlig stickpropp och 3st lampor. Man kan bygga på fler lampor på varje slinga. (Jag köpte tre set och la två slingor med fyar på varje. Har en lampa och en trafo i reserv) , Hur många lampor trafon klarar vet jag inte. Försökte ta reda på det när jag köpte dem men det stod inget om max watt på trafon. Tror nog att man skulle kunna lägga på ett par lampor till.

Undrar om man det finns en dimmer i form av stickpropp som skulle kunna dimra ner trafona och om det skulle funka???

Ska ta ett foto i kväll och lägga in så får ni se själv. En bild säger mer ju mer än de tusen ord jag redan skrivit..
 
Redigerat:
Nej, dimmer tror jag inte funkar till en sådan transformator.
 
Så här ser det ut med ett par centimeter snö över lamporna. Ber om ursäkt för att det blev suddigt. Körde på fri han med lång slutar tid.....
 
  • IMGP3664.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vad bra med en bild, tusen tack!

Vår stensättare ringde och sa att han inte kan göra jobbet, så nu jagar vi ny stensättare. Samtidigt fick vi lite mer tid att hitta rätt lampor så nu har jag fixat Designlights lampor, 5 st. Jag postar en bild här när vi har dem installerade.
 
Tyresö
Oj, det var ett otroligt sken - trots snön som dämpade ljuset. Själv tycker jag att den sortens belysning, bara ska vara som ett svagt ledljus motsvarande trappnosbelysningen på Finlandsfärjorna.

Går det inte att byta halogen/LED-lampan till något svagare?
Blir du inte bländad av det ljuset när du ska ut till bilen, tidigt på morgonen - man vill ju inte ha någon skarp belysning på morgonen.
 
Nej dessa leds är helt inkaplsade ¨(plastade) i glasblocken och verkar inte kunna bytas.När de går sönder om 30 000h så får man lyfta upp lampan och alla stenar mellan lamporna för att komma åt sladden och skarven mellan varje lampa som ligger i sättsanden. Inget enkelt jobb då den dagen kommer.
 
Mickek. Om man från början drar sladden vid sidan om gången så behöver man inte flytta på så många stenar när det är dags att byta. Beror förstås på sladdlängd och hur gången ser ut.
 
MickeK skrev:
Nej dessa leds är helt inkaplsade ¨(plastade) i glasblocken och verkar inte kunna bytas.När de går sönder om 30 000h så får man lyfta upp lampan och alla stenar mellan lamporna för att komma åt sladden och skarven mellan varje lampa som ligger i sättsanden. Inget enkelt jobb då den dagen kommer.
Problemet är att jag tror inte de kommer att hålla i 30 000h. Max. 10 000 timmar. Detta är dock bara gissningar från min sida. Men eftersom armaturerna är så billiga så är det inga bra dioder som sitter i.
 
Finns det ngn info om vad de håller för belastning? Är ju trist om de spricker om man kör över de med bilen eller en lastbil eller så.
 
Fixartanten skrev:
Mickek. Om man från början drar sladden vid sidan om gången så behöver man inte flytta på så många stenar när det är dags att byta. Beror förstås på sladdlängd och hur gången ser ut.
Jo det var så jag tänkte men sladdarna är bara 1,2m så jag behövde utnyttja dess fulla längd för att få lite avstånd så det gick inte. Jag la också först ner rör mellan lamporna men det var bortkastat då sladdarna skarvas i mitten av sladden mellan varje så det skulle inte gå att komma åt skarven om man inta la lamporna med 0,5 meters avstånd. Det gjorde att de hamnade i sättsanden istället.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.