Ja de kan man ju kalla projekt! :) men det blev ju superbra resultat! Jätte snyggt!

Ska ta och kolla upp det där med vinklarna.... Tydligen ligger vårt hus 20 meter UTANFÖR den s.k. detaljplanen....
 
Inga problem - det tog mig 30 sekunder att dra ut huset (programmet är Google Sketchup - som är helt gratis).

Det enda som jag inte gillar med dessa hus är den platta och lite tråkiga ytan som kupan skapar när dess panel möter undervåningen, det finns tyvärr inte så mycket man kan göra åt det, jo man kan sätta ett flertal mindre plåtkupor, såg något sådant förut, nackdelen med det är väl att man tappar "trähus utseendet".

I många av husen där jag bor - liksom mitt har man gjort om en av kuporna till en balkong, då ser huset lite intressantare ut, samma sak med burspråket under balkongen, nästan alla här har en sådan tillbyggnad, det är väl lite som alla som har ett sadeltak bygger ut i L - men vi behöver inte för vi har en stor övervåning o då släpper vi in lite ljus istället ;)

Kolla in länken - ombyggnad från sadeltak till mansard - http://www.byggahus.se/forum/socialt-projekt/100276-liten-ombyggnad.html - rätt imponerande om du frågar mig.

Lyssna inte för mycket på andra utan kör på så som du vill ha det, låt inte komun gubben/tanten styra för mycket. Många gamligar i min o tjejens släkt gillar tex inte vårt hus men vi märker att de yngre tycker det är snyggt - smaken är olika.
 
Doldskada: jo jag hade gärna kört på våra planer men den här nissen uppe på kommunen som tycker allt är "fult" är den personen som har hand om bygglov.... tror knappast att dom kommer bevilja en mansard! så jädrans trist....
 
Antagligen är det någon handläggare du haft att göra med, men själva beslutet tas av ett byggråd som involverar rätt många personer, så är det i vallentuna iaf.

Sen tyckar man ju att det inte ska petas för mycket eftersom det verkar ligga utanför detaljplanerat område, men exakt hur det funkar vet jag inte.

Slutligen - ett bygglov som inte går igenom kostar bara tid om du ritar själv.
 
Hm... är helt ny på det är med bygglov.... har nu ett hus på landet där alla ger blanka f*n i vad som görs medans det nya ligger i en stad... så summan är att man betalar inte för ett nekat bygglov?
 
Anlita en lokal arkitekt som kan vända och vrida lite, bygglov som är inom reglerna kan chefen ta på delegation, i annat fall ska det upp i byggnads nämnden och den består av lokala politiker till stor del.
 
Jo det skulle man ju kunna göra... problemet är bara att här handlar det inte om fastställda regler utan vad vissa tycker är snyggt elelr inte....
 
Absolut, men det är alltid bra med en arkitekt som kan prata för er sak än att själv stå mot några som bara försöker göra sitt jobb.
Ge inte upp och stå på dej, men läs på...
 
ah så har jag faktiskt inte tänkt.... tur det finns kloka människor man kan rådfråga! :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.