Vi är mitt i ett husbygge som är väldigt influerat av arkitekthus.

I köket kommer vi att bygga in vår fläktinsats i en låda, som sedan målas vit. Vi har bestämt detta sedan länge men dock inte funderat speciellt mycket på storleken på "lådan". Köksön är 3 meter lång och i mitten av den sitter en smal, avlång induktionshäll som är 90 cm bred. Nu till frågan:

Vilken storlek är lämplig på lådan, fläkten? Har ni något förslag?

För er som inte förstår min (bristfälliga beskrivning) finns exempel att hitta här:

http://www.arkitekthus.se/020.php?reload

Bild 13 och 29.

Tack på förhand för alla goda råd! =)
 
Med en bra fläkt kan du göra avståndet mellan bänken och underkanten större så att du kan se tvärs över, för att det skall funka hyggligt bra bör fläkten sitta en bit upp i lådan så att det blir en typ buffert, när du öppnar en kastrull med kokande vatten så kommer vattenångan vara så pass stor i volym att det mesta kommer att gå utanför på den bild du hänvisar till. Gör den hellre för stor än för liten:)
Alt bygg en provlåda i plyfa och se hur det både ser ut och funkar.

Lycka till
 
Hemmakatten
Här ser du ett exempel på fläktlåda.
http://www.andersholmberg.se/?p=220#more-220
Bläddra ner till bild 3. Jag vet att just denna fläktlåda är byggd av vit mdf: Huruvida det var ägaren som egenhändigt byggde lådan eller lät en snickare göra den vet jag itne exakt. Men inne i lådan sitter en vanlig köpt fläkt.
 
Redigerat:
Tack för hjälpen! Bilden som Hemmakatten bifogade är precis som vi vill ha det. Frågan är bara om måttet. Räcker det att göra lådan 90 cm bred, så som induktionshällen är? Vi vill inte ha den alltför stor.
 
Hemmakatten
Visst räcker det med en 90cm bred och det är kanske snyggast. Men ju större fläkt desto bättre uppsugningsförmåga. Det viktigaste är ändå att bygga lådan så att fläkten passar precis inuti. Att ha en stor låda med en liten fläkt i är ingen vits.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.